[ svetionicar @ 01.07.2008. 10:07 ] @
[ svetionicar @ 01.07.2008. 10:07 ] @
[ Catch 22 @ 01.07.2008. 11:47 ] @
Citat: svetionicar: ..od tog trenutka mi prijavljuje i da imam 3 CD-a i 1 DVD (1 i 1 je stvarno stanje) i u Win Exploreru i u Win Commanderu, a pozivanje programa sa taskbara ponekad ne funkcionise (dugme na taskbaru posvetli, ali program ne "ispliva" na vrh vec moram da minimizujem ostale programe). Od kojeg to trenutka? Da nisi možda instalirao Daemon Tools? [ svetionicar @ 01.07.2008. 11:50 ] @
bukvalno nista, skidao neku muziku (samo mp3, nista vise) cak nisam nikako ni dirao tu particiju.
[ Catch 22 @ 01.07.2008. 12:09 ] @
Ovaj i drugi forumi su puni poruka o iznenadnom gubitku particija, kreiranih nepotrebnim posebnim utility programima sumnjivog kvaliteta (krekovani Partition Manageri i slično...).
Koliko vidim sa tvoje slike, Windows ne registruje da na pomenutom disku postoji ikakav file system (kao da nije formatiran)!?! Razlozi tome mogu biti brojni i različiti... da li si pokušavao da ga skeniraš chkdsk programom i pokušaš da ga popraviš (mada sumnjam da će to da pomogne)? Za moguće rešenje problema bi opet trebalo pokušati sa nekim od gore pomenutih programa, uz napomenu da je pouzdanost takvih rešenja vrlo problematična. Ako nemaš nekakve baš veoma bitne podatke na toj particiji, valjalo bi da postojeće podatke backup-uješ i da obnoviš ceo sistem, ali na propisan način (po mogućstvu bez nepotrebnih magičnih i ostalih čarobnih programa)... ![]() [att_img] [Ovu poruku je menjao Catch 22 dana 01.07.2008. u 13:21 GMT+1] [ svetionicar @ 01.07.2008. 13:37 ] @
particija je formirana pre 4 godine i do juce nije bilo nikakvih problema. vec se ne secam cime sam je formirao, da li PrtitionMagicom ili necim prostijim. nisam sklon trpanju svega i svacega a nit me zanima, nit me neko tera da experimentisem s hrardverom na bilo koji nacin. chkdsk se zakuca kad ga pokrenem za ovu particiju (ne pokazuje nikakve znake aktivnosti dvadesetak minuta, pa ga ugasim)
[ Catch 22 @ 01.07.2008. 17:39 ] @
Citat: svetionicar: ...chkdsk se zakuca kad ga pokrenem za ovu particiju (ne pokazuje nikakve znake aktivnosti dvadesetak minuta, pa ga ugasim) Mozda da ga pustis malo duze... vidjao sam slucajeve gde je testiranje diska i popravka ostecenja na fajl sistemu trajala i po nekoliko sati (istina chkdsk je bio pokrenut iz komandnog prompta recovery console) ? PS Kad smo kod recovery console mozda bi fixmbr mogao da pomogne, ako je na disku iz bilo kojih razloga ostecen master boot record... pa posle njega chkdsk... [ svetionicar @ 02.07.2008. 14:12 ] @
Probao sam chkdsk iz cmd, vidi celu particiju, ntfs, volumen, zauzet i slobodan deo... medjutim, kad pokusam da pokrenem chkdsk /f, prijavljuje mi da je particija zauzeta nekim drugim procesom?!? evo slike.
probacu da pokrenem win samo u command prompt modu, pa cu videsti da li odande moze da se uradi nesto. ![]() [ Catch 22 @ 02.07.2008. 17:42 ] @
[att_img]
^ Tu treba samo da odgovoriš sa "Y" (yes), restartuješ računar i pustiš ga da odradi posao... PS Još uvek ne slediš savete nego "radiš po svom" (iz Recovery Console nije isto što i pokretanje iz Windows Comand prompta), kako onda da ti pomognemo!?!!???? ![]() [ svetionicar @ 03.07.2008. 13:17 ] @
Citat: Catch 22: [att_img] ^ Tu treba samo da odgovoriš sa "Y" (yes), restartuješ računar i pustiš ga da odradi posao... PS Još uvek ne slediš savete nego "radiš po svom" (iz Recovery Console nije isto što i pokretanje iz Windows Comand prompta), kako onda da ti pomognemo!?!!???? :( to sa yes i restartom takodje nije dalo rezultate, a za ovo s recovery konzolom si u pravu, mea culpa, probacu u toku dana. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|