[ lupetalo @ 01.07.2008. 19:59 ] @
Pre nekoliko dana sam sklopio konfiguraciju i vec imam problema sa procesorom...
Naime temparatura mu pri velikom opterecenju (kompresija video materijala) naraste i do 80 stepeni i to za 30 sekundi.
cipset je amd 790x a kuler OCZ Vindicator.
U normalnom radu temparatura je oko 50.
Smanjio sam mu takt preko mnozioca u biosu na 2400Mhz (umesto 3200) i tad temparatura naraste do oko 65.
Napominjem da sam cpu montirao tacno prema uputstvu dobijenom uz hladnjak...
Da li je moguce da kuler koji kosta 2000din preslab za procesor?
[ Srđan Pavlović @ 01.07.2008. 23:38 ] @
Mozda ti je slaba ventilacija u kucistu. Na stock voltazi i frekvenciji za taj procesor, stvarno ne bi trebao toliko da se greje, 80c je vec zabrinjavajuce.
Probaj staviti kvalitetniju pastu izmedju procesora i hladnjaka, i mozda jos jedan dodatni ventilator u kuciste da izduvava topao vazduh.
Naravno, flesuj bios na ploci na najnoviju verziju, to se uvek preporucuje.
[ Miroslav Cvejić @ 02.07.2008. 09:12 ] @
Možda je loše montiran hladnjak na procesor?
[ Tickor @ 02.07.2008. 12:10 ] @
Cini mi se da je kuler lose montiran.
Najbolje bi bilo da pozoves nekoga ko ima iskustva u tome da to montira
[ lupetalo @ 02.07.2008. 21:47 ] @
Ventilacija u kucistu je sasvim ok. jedna dvanestica napred uduvava vazduh a jedna pozadi izduvava. plus jedna na samom kuleru. Koristio sam pastu dobijenu uz kuler, a nema bas nacina da se pogresi pri montiranju. Sve je prilicno 1,2,3 u uputsvu. Ciste povrsine, tanak i ravnomeran sloj paste, cvrsto zategnut kuler.... Bios je najnoviji, sa sajta amd-a.
Skroz nemam ideju... osim da stavim jos jednu 12icu na sam kuler.

[ Alexsis @ 09.07.2008. 16:13 ] @
Moj drug je imao problem sa pregrevanjem sa amd 4000+ cim nesto pusti da se renderuje procesor nabije temperaturu do 100c i restartuje se, a resio ga je update-ovanjem biosa!