[ bitemaster @ 02.07.2008. 18:30 ] @
Pozdrav
Pre par dana probao sam da instaliram LINUX (ubuntu / 6.10 /live cd) kao dodatni operativni sistem pored postojeceg XP-a sp2.Korisito sam "Partiton Manager" i "Bootmagic" dodelio novu particiju za linux, postavio je kao aktivnu i restartovao racunar.Butovao sam sa pomenutg cd-a, ali jednostavno nesto nije islo.
Pitanje bi bilo:
-Sta tacno znaci "LIVE CD" i da li je uopste moguce sa njega pokrenuti instalaciju na nacin na koji sam ja to pokusao , dali je potreban neki drugi instalacioni disk, ili je sasvim nesto trece?
Molim za neki savet sta dalje.

Absolute beginer
[ virtualVoid @ 02.07.2008. 19:44 ] @
Skini Ubuntu 8.04 jer se on moze instlairati kao obicni Windows program i svi problemi ce ti biti rijeseni. Ta verzija koju si probao je prahistorijska
[ bitemaster @ 02.07.2008. 20:18 ] @
Citat:
virtualVoid: Skini Ubuntu 8.04 jer se on moze instlairati kao obicni Windows program i svi problemi ce ti biti rijeseni. Ta verzija koju si probao je prahistorijska

Kazes praistorijska.. :)) to sam nasao na nekom pratecem dvd-u jednog od pc casopisa, pa eto rekoh kao da probam, elem, vec skidam ovo sto si mi preporucio pa cemo videti.
[ bitemaster @ 03.07.2008. 15:50 ] @
Citat:
virtualVoid: Skini Ubuntu 8.04 jer se on moze instlairati kao obicni Windows program i svi problemi ce ti biti rijeseni. Ta verzija koju si probao je prahistorijska

Pozdrav virtualvoid.Pitanje u vezi sa tvojom preporukom da instaliram ubuntu 8.04.Sve je odradjeno kako treba sem jedne prepreke koju nikako da resim.Molim te da bacis pogeld na ovaj link
http://www.4shared.com/file/53717830/b07eb546/Screenshot-1.html
Jednostgavno ne mogu nikako da dobijem opciiju FORWARD tu mi prekida instalaciju ali bez obzira na to podize sistem i radim u ubunt-u normalno.To se ponavlja pri svakom ponovnom podizanju sistema.Inace prilikom podizanja sistema uredno mi prijavljuje oba operativna ali kad pokrenem linux ovo se stalno ponavlja.

[ Srđan Pavlović @ 03.07.2008. 16:02 ] @
samo klikni na to "There were no users..." pa onda na Forward dugme.
(ti ustvari nisi ni zavrsio instalaciju, jer to pitanje postavlja prilikom instalacije)
[ bitemaster @ 03.07.2008. 16:18 ] @
Kad kliknem na tekst unutar prozora nista se ne desava, i dalje mi je u opciji samo "CANSEL".
[ bitemaster @ 03.07.2008. 21:29 ] @
Napokon instalacija zavrsena, update manager odradjuje svoj deo posla...pa lagano da udjemo u pricu.
Hvala vam na savetima, citamo se uskoro, verovatno ce biti jos koje podpitanje.