[ zex24 @ 04.07.2008. 05:13 ] @
Rec je o LCD panelu na kojem postoji web server (panel je povezan sa PLCom).
Panel ima ethernet (moguce je konfigurisati IP, masku, gateway) i zeleo bih da ga povezem u lokalnu mrezu ali problem je sto su svi kompjuteri na domenu i nece moci da pristupaju serveru. Da li je moguce takvu spravicu ubaciti na domen i kako?
[ AleksandarNS @ 04.07.2008. 14:04 ] @
Kako to misliš da klijenti sa domena neće moći da pristupaju web serveru ako on nije u domenu?
[ zex24 @ 05.07.2008. 04:50 ] @
Postoji i web i ftp server u panelu. Ranije sam probao da pristupim kompjuteru koji nije na domenu a fizicki je u istoj mrezi (isti opseg adresa). Serovao sam neke foldere na oba kompjutera ali, koliko se secam, nisam uspeo da pristupim tim folderima u oba slucaja (domen-van domena i van domena-domen). Mislim da je pisalo da nemam prava da pristupim tim folderima. Mozda gresim negde, zato sam i postavio ovo pitanje.
[ jolovicn @ 07.07.2008. 22:29 ] @
Ako je racunar (uredjaj) van domena on ima svoje lokalne usere. Postavis prava odredjenom useru na tom racunaru i logujes se na njega kao on (ime_racunara\username). Trebalo bi da radi bez problema osim ako taj web server nema neki spec security.