[ Dule09 @ 05.07.2008. 18:05 ] @
koristim ADSL skoro mesec dana, imam telekomov ADSL 512/64 i ruter Huawei HG510 (beli).
Naime kad hocu da skidam nesto sa torenta (bitTorent i uTorent) nikad nece da mi ide punom brzinom! port mi je forwardovan, a dole gde treba da bude zeleni kruzic je zuti trougao a ponekad crveni upitnik. torent koji skidam je dosta "popularan" tj. ima puno pirova i sidera. kad hocu da testiram port u torentu (bitTorent ili uTorent) stalno mi izbacuje ERROR! STA DA RADIM?

MOLIM VAS ZA POMOC

Pozdrav svima!!!
[ kristi1 @ 05.07.2008. 19:53 ] @
Dule nisi odradio kako treba, negde si napravio gresku, mozda kod upisa IP adrese ili ne znam, ali ako ti je ikona zuta ili crvene nije dobro. A proveri i da li si ugasio Firewall u Windowsu.
[ Vai.God @ 06.07.2008. 11:08 ] @
Mnogi pricaju o tom Forvardovanju portova, da resava problem oko rada torrenata. Meni to nikad nije prolazilo za rukom, ali jeste sledeca stvar.

Nadji u konfiguraciji rutera, tu negde pored namestanja propustanja portova, ima da se namesti DMZ. E tu u DMZ dodas IP adresu svog kompjutera, npr. 192.168.1.2 ili .3 ili koji je vec.
To kad namestim, u kratkom roku, mi svi torrenti pozelene, u uTorrentu. A pored toga imam inst i NetLimiter 2 Pro, mislim da je poslednja verzija: 2.0.10.1. S njim smanjim UL i tad DL skoci.

Ja sam jednom imao problem sa uTorrentom i brzinom DL, ispostavilo se da sam u njemu ogranicio globalni UL na 15kB/s. A kako sam saznao sa foruma, uTorrent ima u svom kodu isprogramirano, da ako se UL ogranicava na brzine manje od 16kB/s da tada automatski smanjuje i brzinu DL na 2x(brzine UL). Od tada u uTorrentu drzim i UL na neograniceno, a smanjujem putem NetLimitera.
[ Dule09 @ 09.07.2008. 08:53 ] @
uradio sam to sa DMZ i ikonica mi je sad zelena , ali kad idem na testiranje porta opet mi izbacuje error.
na sajtu port forwarding pise da moze da se nekako stavi staticka IP adresa! da li je to pametno uraditi?