[ gorankx @ 06.07.2008. 12:30 ] @
Racunar na kom je vista povezan je na net putem sbb kablovskog interneta, e sad ja bih da povezem drugi racunar putem cros kabla,
a na tom racunaru je xp.
Problemi su poceli odmah s pocetka, prvo mi je internet prestao funkcionisati kada sam povezao racunare, pa sam napravio workgroup i sada mi radi share izmedju njih 2 i sa racunara na kom je vista mogu pristupi netu dok sa drugog ne mogu.
evo kako to izgleda local 2 je za internet a local only za vezu sa drugim racunarom i stalno mi za nju govori da je unidentified network(public).
kako to da resim evo vec ceo dan se s tim zezam.
[ mzm @ 06.07.2008. 15:31 ] @
ako ti je modem spojen sa kompom preko mrezne kart. samo bridge-uj te dve kartice i gotovo. jesi li ukljucio internet connection sharing?
[ igor.vitorac @ 06.07.2008. 23:09 ] @
Citat:
mzm: ako ti je modem spojen sa kompom preko mrezne kart. samo bridge-uj te dve kartice i gotovo. jesi li ukljucio internet connection sharing?

Ako radi bridge onda mu ne treba ICS, i obrnuto.
Ali mala napomena: koliko se secam SBB je jos pre jedno 2 godine ukinuo mogucnost koriscenja vise SBB (javnih) IP adresa tj. kacenja vise racunara za jedan kablovski modem. U slucaju bridge-ovanja 2 adaptera to bi bio upravo taj slucaj.
Ono sto bi trebalo da radi je koriscenje ICS-a.
[ mzm @ 07.07.2008. 19:09 ] @
Hvala na ispravci. Tako sam i mislio ali lose napisao. Desi se, pogresi covek
[ marko227 @ 05.11.2008. 20:53 ] @
Imam isti problem kao i gorankx.

U pitanju su dva računala na kojima je vista. Imam adsl modem i switch i povezani su zajedno preko mrežnih kablova.
Foldere i fajlove vidim i mogu pristupati ali internet radi samo na jednom računalu a ja bi htio da radi na oba.

Može pomoć oko toga??