[ nesa velickovic @ 06.07.2008. 16:13 ] @
pozdrav svima ko ima semu za ometanje komaraca, ubiseme komarci kad sam napolju, cuo sam da ima sema ometaca komaraca sa jednom baterijom od 1,5v ko ima semu neka mi je posalje, unapred zahvalan |
[ nesa velickovic @ 06.07.2008. 16:13 ] @
[ Alisss @ 10.07.2008. 21:29 ] @
ej zdravo svima nek neko i meni posalje.....
[ Odin D. @ 11.07.2008. 09:19 ] @
Sjecam se da sam ja napravio jedan takav uredjaj prije nekog broja godina po kitu koji se prodavao u Radio Klubu. Komarci su me davili danonocno. Cim sam napravio uredjaj uopste je nestalo komaraca, a da nisam stigao isti ni da upalim. Kako to funkcionise nemam pojma, ali tako je bilo, to je ziva istina.
Inace, Radio kit je RK 3143, a pisalo se vec i na ovom forumu o tome, pretrazi teme pod "rasterivac komaraca" i sl. [ risp73 @ 11.07.2008. 10:33 ] @
Iz SAM-a
[att_img] [ sokrad @ 11.07.2008. 12:21 ] @
Na koliko ovo osciluje, i kakva je ovo kristalana slusalica.
[ johnny_hush @ 11.07.2008. 14:26 ] @
Jedan prijateljski savet svima da to ne pravite, jer je DOKAZANO da nema blage veze sa mozgom, cak je ta frekvencija i privlacila komarce! to se odnosi na sve seme/varijacije ovog uredjaja.
[ Aleksandar Đokić @ 11.07.2008. 20:50 ] @
ljudi su pravili to od obicnog astabilnog-multivibratora na odredjenoj frekvenciji, cini mi se oko 18kHz, nesto iznad gornje granice ljudskog sluha i (po teoriji) to bi trebalo da rasteruje zenke (samo one ujedaju), samo je problem sto niko nije potvrdio da to u praksi stvarno radi, ako pronadjes nesto javi obavezno
[ barum @ 11.07.2008. 21:18 ] @
Izgleda da je to jedan od modernijih mitova.
Citat: Myth: New devices that emit high-frequency sounds can repel mosquitoes. Fact: “There is no evidence that wearing devices that emit sound will repel mosquitoes,” say Day and Rutledge. Citat: MYTH: Sonic devices drive away mosquitoes by replicating the frequency of their wing beats. "They don't work," said Jonathan Day, professor of medical entomology at the University of Florida. And there's no scientific reason they would. Mosquitoes aren't good listeners; they hunt with olfactory and visual cues. "Sound plays no role in predator avoidance or host seeking," Day said. Citat: * You can repel mosquitoes with electric devices that emit high-frequency sounds. FALSE – Scientific studies have yet to conclude that electronic mosquito repellents that emit high frequency sounds keep mosquitoes away or prevent them from biting. You may test this technique to see if it works for you, but beware of this fact before making any large purchases on electric devices. [ risp73 @ 11.07.2008. 23:28 ] @
Citat: sokrad: Na koliko ovo osciluje, i kakva je ovo kristalana slusalica. - osciluje na oko 6 kHz, - uzmi slušalicu iz mobilnog telefona, - časopis SAM je svojevremeno testirao zujalicu koja se mogla kupiti i koja je bila ugrađena u kućište oblika poklopca nalivpera. Zaklinjali su se da im čak i u močvari nije prišao ni jedan komarac. Bili su vrlo uvjerljivi, - nisam ovo pravio a i ne namjeravam, barum je objasnio zašto. [ sokrad @ 12.07.2008. 10:49 ] @
Znaci, ljudi dobro se izmazite onim kremama za zastitu, i to je to.
[ johnny_hush @ 12.07.2008. 13:41 ] @
upravo tako!
[ franjo_tahi @ 03.09.2008. 11:42 ] @
Prije dosta godina sam kupio rastjerivać u obliku poklopca nalivpera.
Izgleda da komarcima taj zvuk godi. Po 2 su znala sjediti na "rastjerivaću". Definitivno: NE RADI. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|