[ luaay @ 06.07.2008. 19:01 ] @
koji je bolji i zasto?koja preporuka?
[ Stefan 93 @ 06.07.2008. 22:45 ] @
Ja koristim WinRAR još od Pentiuma 1.
Skidam razne arhive preko raznih sajtova i još mi se nije desilo da ne mogu da otvorim sa njim.
Ima razne skinove i mnogo bolji izgled od 7-Zip-a.
Glupo je samo što se plaća, ali to nije nikakav problem. Ima ga svuda.
[ Miroslav Jeftić @ 06.07.2008. 23:33 ] @
7Zip je besplatan i za privatnu i za poslovnu upotrebu, to mu je plus. Ako nisi neki zahtevan korisnik, tj. treba ti program samo za snovne stvari, teško da ćeš primetiti neku razliku.
[ espresso @ 07.07.2008. 07:06 ] @
7zip ima mnogo jaču kompresiju od Rara. Kod rara je maksimalni "dictionary size" 4MB a kod 7zipa je 64 što je veoma bitno kod kompresovanja većih fajlova.
Ipak 7zip koristim samo kada mi je bitno da fajl bude što manji.
[ epitaph @ 07.07.2008. 11:28 ] @
Ovo je stvarno odlican a uz to besplatan program, otvara i arhivira bezbroj formata:

PeaZip http://peazip.sourceforge.net/

* Full support
7Z, 7Z-sfx, ARC/WRC, BZ2/TBZ2, GZ/TGZ, PAQ/LPAQ, PEA, QUAD, split, TAR, UPX, ZIP
* Open, browse, extract, test
ACE, ARJ, CAB, CHM, COMPOUND (MSI, DOC, XLS, PPT), CPIO, ISO, Java (JAR, EAR, WAR), Linux (DEB, PET/PUP, RPM, SLP), LHA/LZH, LZMA, NSIS, OOo, PAK/PK3/PK4, RAR, SMZIP, U3P, WIM, XPI, Z/TZ.

Najbolje je sto postoji i portable verzija, tako da ga mozete nositi sa sobom na USB-u...
[ Stefan 93 @ 11.07.2008. 15:05 ] @
Super je što radi sa svim tim arhivama, ali iskreno reci da li si naleteo na neku sem Zip, Rar i možda još dve ili tri vrste arhiva?