Citat:
sbatke: Ne znam ovaj kabal je duzine 3 metra i na mom računaru neće da radi a kada ga probam na drugom računaru i sa mojom USB memorijom radi bez problema??
Da li si na svom racunaru probao na vise USB portova? Mozda ti je jedan port nesto u defektu, mozda nemaju dovoljno struje, iz ko zna kog razloga (slabo napajanje, mnogo potrosaca na osnovnoj ploci itd.) Ako kabl na jednom racnaru radi a na drugom ne, moglo bi se reci da je kabl ispravan.
USB kablovi su razliciti, ne samo po obliku prikljucaka i duzini nego i po specifikaciji. Ima tu vise podataka - pisu na njima neke temperature, pa debljina zice u americkim jedinicama (AWG), onda USB 2 ili 1, onda nesto Fully rated i slicno.
Ja sam postigao najvecu duzinu rada preko USB kablova od oko 5,6 metara - jedan je oko 0,6 metra, sa njim je na jedan USB port prikljucen hub, zatim iz tog huba do laserskog stampaca ide drugi kabl, duzine 5 metara, od onih boljih (Fully rated itd.).
Shvatam da nije isto stampac i USB stik, ali sa tim kablovima ima dosta zapetljanicije. Onaj isti stampac sam povezivao i sa kombinacijom 2 drugacija kabla - oba po 1,8 metara, jedan kvalitetniji, jedan obican i radilo je. Pokusaj sa dva kvalitetnija - 5 m + 1,8 m - nije uspeo.
Sve ovo sa obicnim kablovima i hubom - bez dodatnog napajanja. Sa hubom sa dodatnim napajanjem nemam nikakvih iskustava.