[ toxi_programer @ 07.07.2008. 19:33 ] @
'de ste ![]() Obzirom da završih srednju školu te da sam našao posao koji veze sa programiranjem nema, interesuje me kakve su šanse jednog "svršenog školarca" da dobije posao u domenu programiranja. Šta se, a sigurno među vama ima onih koji su imali ovakva ili onakva iskustva i koji su manje ili više kompetentni da daju mišljenje, obično tražio od "juniora" da zna? Tema je u ovom forumu pošto sve što ja znam (a da ima neke praktične koristi od toga) jeste vezano za .NET framework. Ujedno pitanje koliko je, opet kažem nekom ko nikada nije radio a ima želju da radi, korisno poznavanje .NET frameworka tj. da li je to pravi izbor ili možda Java etc...? Naravno, shvatam da ćete reći da je bitno pisati valjan OO kod koji mož' da se proširuje i tako te stvari, to podrazumevam, pitanje je usmereno ka znanjima (i iskustvima?) koja su mi potrebna. Koliko vidim na sva moja pitanja se može dati odgovor "zavisi", ali se ipak nadam da ću od vas dobiti neke bliže savete. ![]() Na kraju krajeva, jedini način nalaženja "programerskog" posla za koji znam jeste putem sajtova za posao, ali realno, ima li neko ko je "tek na početku" šanse na takvim mestima? :s Ja se izvinjavam ako sam ostao nedorečen. ![]() |