[ boky84 @ 09.07.2008. 08:08 ] @
Problem je sledeci:
Imam formu sa nekoliko checkbox-ova i zanima me kako da klikom na submit prosledim serveru SAMO one id-ove checkbox-ova koji su selektovani? Napomena:checkbox-ove generisem dinamicki.
Unapred hvala na odgovorima...
[ zigizig @ 09.07.2008. 08:35 ] @
Nisam siguran da to moze, ali mozes na serveru da proveris koji checkbox-ovi imaju vrednost 'true' odnosno koji su selektovani :)
[ boky84 @ 09.07.2008. 12:18 ] @
Citat:
zigizig: Nisam siguran da to moze, ali mozes na serveru da proveris koji checkbox-ovi imaju vrednost 'true' odnosno koji su selektovani :)

Zar ne bih mogao nekako da iskoristim JavaScript da "pokupim" ID-ove selektovanih checkbox-ova pa da onda te id-ove prosledim na server? To mi je ideja ali je ne mogu nikako da implementiram!
A kako si to mislio sa proverim koji checkbox-ovi imaju vrednost 'true'? Mozda mi to da neku ideju? :)
[ bgd2500 @ 09.07.2008. 12:26 ] @
Hm, ako se ne varam forma sa checkboxovima se ponasa upravo tako kako ti i treba - prosledjuju se samo cekirani parametri.
Uostalom napravi jednostavnu formu pa probaj.
[ bgd2500 @ 09.07.2008. 13:30 ] @
Mislim da sam skontao sta zapravo hoces.
Recimo da su checkbox-ovi cb1, cb2, ...,cbn; Na submit pozoves ovako nesto;
Code:

function go() {
  var f = document.forms[0];
  var listid = "";
  var first = true;
  for (var i = 0; i < f.elements.length; i++) {
    if (f.elements[i].type == 'checkbox' && f.elements[i].name.substring(0, 2) == 'cb') {
      if (f.elements[i].checked) {
        if (first) {
          listid = f.elements[i].name;
          first = false;
        } else {
          listid = listid + "," + f.elements[i].name;
        }
      }
    }
  }
  f.action = "http://tvoj_url?listid=" + listid;
  f.submit();
}

[ nedeljko_11460 @ 09.07.2008. 13:52 ] @
Mislim da ti u ovom slucaju rad sa JavaScriptiom uopste nije potreban. Tehnologija radi tako
sto ce na server biti poslate vrednosti samo za one check box-ove koji su cekirani a za one koji nisu
nece biti poslato nista. To znaci da ako imas niz check boxova koji imaju isto ime recimo "chBox" i ako
ni jedan od njih nije cekiran na requestu nece ni posojati parametar sa imenom "chBox". U suprotnom (ako je neki checkiran)
mozes koristiti metodu HttpServletRequest.getParameterValues("chBox") da bi dohvatio sve vrednosti aktivnih check box-ova.

[ zigizig @ 09.07.2008. 18:39 ] @
To mi je malo zbunjujuce jer ako svi checkbox-ovi imaju isto ime i selektujes recimo 3 od 5, kako ces na serveru da znas koja tri su selektovana (a ne koristi se javascript).
Ako se vec genericki pravi lista checkbox-ova onda moze pri generisanju imena da se doda redni broj u ime tako da kada stigne request na server mozes da upotrebis isti algoritam da saznas koji su selektovani (u tom slucaju ti ne treba id checkbox-a). U stvari i ne vidim razlog zasto bi svi trebalo da imaju isto ime sem u slucaju da se koristi neki javascript.

Evo zanimljiv link
http://www.webdeveloper.com/forum/showthread.php?t=125388

Ja sam to inace pravio u jsf drugacije od ovog sto ti radis (boky84 pretpostavljam da hoces u scriplet-u) jer se radi mapiranje na niz objekata, a i jsf izgenerise razlicito ime za svaki checkbox.
U stvari da li si razmisljao da koristis neki framework tipa struts ili jsf, sto ti i preporucujem.

[Ovu poruku je menjao zigizig dana 09.07.2008. u 20:12 GMT+1]
[ boky84 @ 07.08.2008. 17:55 ] @
Uspeo sam da resim problem koji sam ovde bio izlozio ali zbog letnje pauze i odmora :) ne stigoh pre da se zahvalim svim ljudima koji su mi pomogli. Problem sam resio kombinujuci sve vase predloge pa se zato zahvaljujem svima...
Srdacan pozdrav...
[ kandelabr @ 18.06.2009. 16:23 ] @
Je l' moze neko da napise kako se to pomocu jsf dinamicki dodaju checkbox-ovi?
Ono sto mene konkretno zsnima je kako da recimo citajuci iz baze imena za svako ime pored njega stavimo po jedan checkbox i onda oznacimo neke i pritiskom na dugme uradimo upit u bazi i izbrisemo kolone sa tim oznacenim imenima.
Ja sam nesto pokusavao sa selectManyChackBox i sa selectBooleanChackBox ali mi nikako ne uspeva, pa ako neko moze da napise neki mali primer kodic u jsp i posle njegovu obradu u nekom beanu.
Hvala unapred