[ Igor. @ 11.07.2008. 18:00 ] @
Da li neko zna kako napraviti nesto ovako
http://www.lidder.net/index.ph...=view&id=178&Itemid=79

Konkretno mislim kako u delphi aplikaciju ubaciti DOS da radi, kako sto su to oni uradili u primeru.

PS:
Applikacija Lider 2010 je pravljena u delphiju.

Hvala unapred.
[ Miroslav Ćurčić @ 11.07.2008. 19:26 ] @
Pokrenuli su iz aplikacije "cmd.exe".
[ savkic @ 11.07.2008. 21:43 ] @
> Konkretno mislim kako u delphi aplikaciju ubaciti DOS da radi, kako sto su to oni uradili u primeru.

Ovako nekako:

[ Igor. @ 14.07.2008. 18:09 ] @
Pozdrav, hvala na odgovorima ali ne znam da li ste me razumeli. Njihova aplikacija je robno finansijsko knjigovodstvo i upravo taj dos prozor koji pominjem radi sa MSSQL bazom podataka.

Da li su aplikaciju pravili mozda u nekom Clipper -u pa je onda takvu ugradili u Delphi prozor, medjutim ne znam da li clipper uopste moze da radi sa MSSQL bazom podataka.
Upravo taj deo mi nije jasan kako napraviti Dos aplikaciju da radi sa MSSQL bazom i ugraditi je u Delphi aplikaciju, a izvestaje stampati kroz Quick ili Fast report, otprilike kao sto i oni to rade ?

Hvala
[ savkic @ 14.07.2008. 20:09 ] @
> Da li su aplikaciju pravili mozda u nekom Clipper -u pa je onda takvu ugradili u Delphi prozor, medjutim ne znam da li clipper uopste
> moze da radi sa MSSQL bazom podataka.

Može ali je pitanje kvaliteta i svrsishodnosti. Pitanje je da li je ono clipper aplikacija možda je i Delphi konzolni program ili neke kontrole koje to simuliraju.

> Upravo taj deo mi nije jasan kako napraviti Dos aplikaciju da radi sa MSSQL bazom i ugraditi je u Delphi aplikaciju, a
> izvestaje stampati kroz Quick ili Fast report, otprilike kao sto i oni to rade ?

Čekaj ti želiš da razviješ od nule knjigovodstvenu aplikaciju u Clipperu koja radi sa SQL bazom i u simbiozi je sa Delphi aplikacijom?
Mislim da je to vrlo komplikovano i u najmanju ruku tehnički diskutabilno. Odaberi Delphi i sve uradi u njemu, biće ti mnogo lakše.

[ Igor. @ 14.07.2008. 22:29 ] @
Savkic hvala na odgovorima,

ne nepravim nista samo sam znatizeljan :-), slucajno sam naleteo na taj lider i skinuo demo pa mi je bilo jako cudno kako su to odradili.
Pokusavao sam svasta ali ne ide, i onda mi je tvoj primer dosta pomogao, thanks.
[ priki @ 17.07.2008. 13:35 ] @
DOS je stara i ispeglana tehnologija i gde se aplikacije razvijaju samo po potrebi
mozda neke vrlo stare knjigvodstvene
ali DOS nikako nije namenjen za rad za MSSQL-om, korisnički gledano

predlog je da uzmeš neke od novih alata, pridruzio bi se Savkicu, recimo Delphi
najjednostavniji je i najbrzi za uciti, mada, ako volis web tehnologije, imas ogroman izbor
[ schild @ 18.07.2008. 06:26 ] @
Citat:
Igor.: ...slucajno sam naleteo na taj lider i skinuo demo pa mi je bilo jako cudno kako su to odradili.
Pokusavao sam svasta ali ne ide, ...

Cudnih stvari ima na pretek. Bolje ne pokusavaj da shvatas te cudne stvari, pokvarices nacin razmisljanja