[ Alexandar84 @ 12.07.2008. 22:09 ] @
Imam problem sa maticnim plocama. 4 godine komp mi je radio bez bilo kog problema i nedavno se pokvari, mrtav. Odnesem u servis i ustanove da je maticna. Promene maticnu i posle mesec dana opet isti kvar! Ne reaguje, mrtav. Opet u servis, isto maticna u pitanju. Mene zanima zasto su dve maticne spaljene? Da je jedna pa i da kazem ok, a ovo vec nije slucajno. Sta je moglo da unisti dve ploce? Napajanje? Ispitano je i bilo je ok, ali mozda nekad skoci neki napon ko ce ga znati.
[ Fac Ut Vivas @ 12.07.2008. 23:29 ] @
Nemoj da si siguran da nije slučajnost. Sačekaj da vidiš da li će i ta crći pa ćeš biti sigurniji :)
[ Seyokiller @ 13.07.2008. 14:33 ] @
Savet:
Kupi kvalitetnu napojnu jedinicu, zatim provjeri instalaciju u kuci ili stanu , i naravno ako imas para preporucujem UPS.
Pozdrav
[ WhiteAngel @ 13.07.2008. 15:30 ] @
Nema dileme u pitanju ti je napajanje.Meni se pre par dana komp dva puta sam od sebe ugasio,da ne bih rizikovao da mi crkne napajanje skroz i propusti struju na plocu skoknem i kupim novo,Naravno sada se komp ne gasi :)
[ Alexandar84 @ 13.07.2008. 18:53 ] @
Kada bih ja imao novca ne bih krpio ploce, nego kupio ceo drugi komp, to je odgovor za prvi post. A kakve veze ima kucna instalacija sa napajanjem? Priznajem da je napon malo slabiji nego sto je pre bio, jer kuca je sa trofaznog prebacena na monofazno brojilo, ali mislim da je za sve uredjaje opasniji veci napon nego manji. Kupicu KME kinesko napajanje, valjda ce da resi problem, i ovo sad je neko slabo od 300 w.