[ teuf @ 13.07.2008. 16:13 ] @
e pozz,
ovako imao sam do pre 3-4 meseca dual boot xp i BT 2 skoro nekih godinu i lepo sljakalo i onda mi padne xp i posto mi bilo hitno ja izvucem podatke preko linuxa i reinstaliram xp, tako da sad mogu da rpistupim samo xp, pre neki dan sam nasao live cd od backtrack i reko aj da ponovo podesim lilo da imam oba os,

e sad problem je sto je ovo sutuacija kao da sam instalirao bt pa xp , pa kad podesim lilo.conf i kaze lilo -v
on normalno vrati error /boot/map read only file
sto je i za ocekivati jer je cd :( , stari linux postoji na svojoj particiji sa svim stvarima, samo sto ne znam kako da ga startujem ,

da li postoji neka mogucnost d se uovakvoj situaciji ubaci lilo u mbr, ili da izvlacim podatke sa linuxa , pa standardno instalacija linuxa, i podesavanje lila,

takodje kakvi su utisci o bt3 ?

trazio sam po furumu ali nisam naso nesto ovako, izvinjavam se ako je double tema,

takodje na laptpu imam intel gma 945 graficku , da li je neko uspeo da nadje drivere za bt ili da podesi vecu rezoluciju 1024*768, problem je sto je laptop 17" wide pa sav tekst i mozila izgledaju ruzno :( . podesavao sam xorgconfig, i dodavao tamo nove rezeolucije tipa 1440*900 , ali dobijem cisto nesto kao ne moze a rezolucija i stavi mi 1024 *768.

[ fade @ 13.07.2008. 21:14 ] @
Verovatno imas neki rescue mod za takve situacije. Kada se meni to desi na slacku, sistem se podigne sa cd-a, i naravno mounta se root dir, pokrene se lilo i sve radi. Kada ubacis disk, sta uopste pokrenes, da li to sto pokrenes mounta root particiju kao read only, da li se digne sistem ili sta?
[ teuf @ 13.07.2008. 23:18 ] @
ako sam dobro shvatio predlazes mi da mountujem root od starog linuxa koji je na /mnt/sda6/ u /root ? i onda odradim podesavanja u lilu ?

podigne se live distrubucija linuuxa kad ubacim disk i resetujem komp, , posto je to live cd i zato je sve u / readonly jer na disku :(

[ anrxc @ 13.07.2008. 23:46 ] @
Postupak je da dignes bilo kakvu live distribuciju, mountas negdje stari / sa chroot se prebacis tamo i reinstaliras(pokrenes) lilo.

$ mount /dev/sdx /mnt/sdx
$ mount -t proc none /mnt/sdx/proc
$ mount -t none /dev /mnt/sdx/dev -o bind
$ chroot /mnt/sdx
$ lilo -v

Procitaj man mount (ako ti je particija unaprijed mountana da znas kako remountati rw, napraviti moguce izmjene po lilo.conf...) i man chroot (da znas koji vrag uopce radis).
[ teuf @ 14.07.2008. 01:06 ] @
ok hvala ce probamo pa javlajmo rezultate