[ spezia @ 15.07.2008. 11:33 ] @
Ne razumem kako ovo funkcionise. Kada ukucam ceo primer.Izbaci mi "Unesite karakter".Ja unesem,a on izbaci "Uneli ste..." I ispise "Unesi x", "Unesi Y"...Jednostavno ne radi Console.Read(). Ne zaustavlja se konzola da ucitam vrednost brojeva. Ako stavim gornje redove ,za karakter pod komentar,Onda mi lepo izbaci "unesi a:" ja unesem a on opet preskoci red Read() za unos b vrednsoti.A zbir mi racuna kao a+0. A kada stavim zadnji red kao Console.Read() da se ne iskljucuje konzola odmah,nego da na natenane pogledam rezultat ,naravno i ovaj rec se preskace. Tacnije u celom programu cita se samo prva nareba Console.Read() ostale se preskacu.kao da je limit jedan read() po programu. Radim u Visual Studio 2005. Jel ima neko logicno objasnjenje??? Code: using System; using System.Collections.Generic; using System.Text; namespace primer { public class zbir { public int sum(int x,int y) { int r = x + y; return r; } } class Program { static void Main() { zbir myClass = new zbir(); //Console.Write("Unesi karakter:"); //char myChar =(char) Console.Read(); // Console.Write("Uneli ste " + myChar +".Hvala"); Console.Write("Unesi a:"); int a=Console.Read(); Console.Write("Unesi b:"); int b =Console.Read(); Console.WriteLine(" zbir je" + myClass.sum(a,b)); Console.Read(); } } } |