[ mladja04 @ 16.07.2008. 11:54 ] @
Da li se neko susretao sa ovim problemom? U poslednjih par meseci muku mucim sa njim. Na poslu 2 racunara zarazena, moj kucni takodje, video sam da postoji i kod drugara na racunaru, a nisam ja nijedan zarazio (hocu reci da racunari nisu bili u kontaktu jedan s drugim, nisam ubacivao niti flash mem. niti bilo koji cd na ove racunare s jednog na drugi). Nikako se ne moze obrisati posto je rezidentan u mem. i ako ga obrisem preko msconfig odmah se reaktivira. Takodje, pokusao sam brisanje i sa SpyBot, AdAware, SpySweeper, SpyDoctor i sa milion drugih programa i rucno ali se uvek vraca. Pokusao sam brisanje i u normalnom rezimu i u Safe Modu ali se uvek vrati. Jedino sto mi je uspelo jeste da racunar pokrenem u SafeMod-u i rucno preko msconfig-a decekiram fajlove koji se pokrecu, ali onda kada pokrenem racunar u nirmalnom modu funkcionise bez problema neko vreme (1-2 dana) i onda se ponovo sam vrati. Dakle, kako ukloniti virtumonde trojanac, adware i kako se zastiti da se ne vraca ponovo? Svi racunari su XP SP2 i povezani su na net (stalno ili povremeno), antivirusi koje racunari imaju su AV NOD32, Security Center NOD32, Avast Free, Avast Professional, imaju i firewall-e itd... Unapred hvala na pomoci. |