[ zdinki @ 16.07.2008. 19:08 ] @
Pozz Svima.Imam problem sa gore navedenom Asusovom plocom, ili bar mislim da je do nje. Model ploce je: ASUS TUSL2-C. Ploca mi treba zato sto ba sebi ima 6 PCI slotova, jer sam hteo da je iskoristim za pravljenje Mikrotika. Na nju sam stavio procesor: CELERON 533 MHz, 128 SDRAMa na 133 MHz, Compact flash od 128 MB sa IDE adapterom, i probao sam i PCI graficku i obicnu za graficki slot. Sve komponente koje sam nabrojao su ISPRAVNE i RADE na drugim plocama kada ih stavim. E sad u cemu je moj problem... Kada sve to pospajam i ubodem napajanje, na ploci sija zelena dioda da ploca ima napon, pali se ventilator od procesora, i ventilator od graficke kartice, ali nece da mi se pojavi na monitoru slika, cak ni onaj deo kada iscitava memoriju... Ne mogu nista da uradim sa njom , cak ni da udjem u Bios. Znaci na ekranu NISTA. Graficke su 100% isparvne. Takva ploca bi me spasila svih problema. Molim Vas da mi neko pomogne kako da resim ovo ako je neko imao slicna iskustva i problem.. Hvala unaprem!!! I da, ako neko ima neku plocu koja je ISPRAVNA sa 6PCI slotova i Intelovim chipsetom, naravno neke starije serije sa nekim celeron ili pentijum procesorom, neka javi, pa mozemo i da trgujemo...
[ buljko @ 16.07.2008. 21:43 ] @
Proveri da li je ploca (FSB i mnozilac = 66*8) setovana kako treba ili je prebaci u Jumper Free mod (jumper JEN u polozaj 2-3). Reset CMOS pa probaj ponovo.
[ nid @ 22.07.2008. 12:37 ] @
Probaj da clear-ujes BIOS tako sto ces izvaditi bateriju na 30 sec. Takodje proveri mnozioce. Ako ni dalje ne radi kontaktiraj me na PP pa cemo se oko trgovine.

Pozdrav svima!