[ aleksandar1991 @ 16.07.2008. 23:43 ] @
Pozdrav svima zavrsio sam 2 razred Elektro tehničke škole-Tehničar računarstva,posot mi se programiranje sviđa i želio bih da se u budućnosti njime i bavim kupio sam sebi dobru knjigu za programski jezik c i sve mi je dobro islo dok nisam dosao do operatora povecavanja i smanjenja. Znam da to nije nista toliko tesko ali zbunio me je ovaj primjer ispod. Mi varijablama n1 i n2 podijelimo vrijednost 1 onda dole napisemo n2=n1++ sto znaci ako je znak "=" operator dodijele da varijabli n2 koja ima vrijednost 1 dodijelimo vrijednost n1++ sto ustvari znaci 2,onda slijedi da varijabla n2 ima vrijednost 3.U knjizi pise da varijabla n1 ima vrijednost 2 a n2 1 pa mi to nije jasno. Možda ja nisam u pravu i pricam gluposti ali molim vas da mi objasnite ovaj primjer jer ne bih volio ovo da preskočim jer znam da je važno. #include<stdio.h> int main(void) { int n1,n2; n1=1; n2=1; printf("At first,n1 is %d, n2 is %d.\n",n1,n2); n2=n1++; printf("After n2=n1++,n1 is %d, n2 is %d.\n",n1,n2); n2=n1-; printf("After n2=n1-,n1 is %d,n2 is %d.\n",n1,n2); getchar(); return 0; } |