[ owim @ 17.07.2008. 12:34 ] @
U svetlu poslednje mahinacaje MTS-a (vidi MTS podsekciju), ne mogu da se ne setim svih ranijih višegodišnjih prevara, prekrajanja prepaid profila, izmena postpaid profila, zaokruživanja minuta, neistinitog reklamiranja, bahatog ponašanja, nepoštovanja ugovora... puno se toga skupilo, mnogo toga dokumentovano na ovom sajtu. Odavno bih "oduvao" (napustio) MTS, no svi znamo da druga dva operatera ne nude ništa (mnogo) bolje, tj. da je priča vrlo slična (o čemu opet svedoči ovaj sajt).

U meni se rađa želja za građanskim buntom pred kartelom koji je pred nama. Naravno, oponenti će reći: možete da ne koristite telefone, znajući da je to samo bacanje prašine u oči.

Čitao sam da si mnogi upućivali na telefone ispekcija, udruženja potrošača. Ne znam za pojedinačne slučajeve, ali ne primećujem da se bilo šta promenilo.

Kakav bunt je primeren, pitam vas? Treba li uopšte da ga bude? Ili je ovo prihvatljivi "legalizam" jer može da se provuče kroz "pravne uši" po kojima operater nije oštetio korisnika?

Evo kakav "bunt" ja sprovodim: odlično poznajem MTS procedure (iako nemam nikakve veze sa njima), i koristim praznine procedura. To znači da dosta telefoniram a veoma malo platim. Fore i fazoni. 100% legalno, potpisani ugovori.

Voleo bih da vidim da MTS u građanskoj parnici izgubi, i da odšteta bude papreno velika, da se ozbiljno protresu i budu na naslovnicama novina (kao Enron, recimo).
[ milanpavke @ 17.07.2008. 14:16 ] @
Nije dobro, ali ni drugde nije bolje, samo je malo sredjenije.

Jel vidis u susednoj tami http://www.elitesecurity.org/t328998-0#2004406 kako su operateri u Francuskoj "fini"?!
Uplatis kredit, 5 evra i moras da ga potrosis u roku od 7 dana!

U Americi se u nacionalnom saobracaju dolazni pozivi naplacuju isto kao i odlazni, dolazne poruke isto kao i odlazne!
[ owim @ 17.07.2008. 14:35 ] @
Ipak, većinu tih stvari znaš _unapred_. Ovde se uslovi menjaju iz dana u dan. Evo još uvek na TV-u ide reklama o 1200min u MTS mreži za 200 din, a _jutros_ su doneli odluku da stopiraju tu akciju (na sajtu stoji da važi do kraja avgusta). O tome govorim, o hiljadama takvih slučajeva... Neka bude i skuplje, ali da mogu da računam da neko sutra neće promeniti paket/tarifu,uvesti dodatnu naplatu, itd.

Primerice, imam vaučer od 10.000din za postpaid i frka me da ga iskoristim na svom postpaid broju jer potpisujem ugovor na god dana. Ko zna šta sve može da im padne na pamet za god dana! Imam _strah_ od njih!

Uostlom, građani se udružuju protiv kompanija koje eksploatišu naftu, prodaju krzno životinja, protiv Wall-Marta koji slobodno prodaje miniciju u marketima... prave proteste gađanja bojom, medijskom pažnjom, tužbama...

Zamislite, za početak, jednog jutra prođete BG-om, a sve poslovnice MTS-a "obojene" u crveno, kao što je u Slobino vreme bilo gađano Predsedništvo Srbije u mirnom protestu. Neko bi se ipak zamislio. Treba talasati.

(Molim da moje poruke ne budu shvaćene kao "poziv na nemire".)
[ milanpavke @ 17.07.2008. 19:58 ] @
E ovo stopiranje promocije je i mene iznerviralo ;) Nisam do sad ni video..

Najgore sto kad se ti bunis protiv jednih lopova i prevaranata, i ako nesto i uradis, njih odmah zamenjuju drugi isti takvi.
[ Iksi @ 17.07.2008. 20:20 ] @
pa koji je razlog stopiranja promocije?
[ Mister Big Time @ 18.07.2008. 01:52 ] @
Citat:
milanpavke:
U Americi se u nacionalnom saobracaju dolazni pozivi naplacuju isto kao i odlazni, dolazne poruke isto kao i odlazne!


??? Ne znam za koju Ameriku ti to govoris, ali moj drugar ima paket sa toliko minuta da ce mu izrasti trece uvo od zracenja i razgovora i to all over US, moze da zove iz Californije Sijetl, ili Mizuri... isto mu dodje kao da zove komsiju. Da li treba da napominjem da ne postoji termin 'medjunarodni SMS' kao kod nas?
A dolazni pozivi i SMS... gde to u svetu postoji, osim kada si u roamingu? Pa cak ni tada nema toga da ti skidaju SMS kada primas u roamingu. Tako da, navedi izvor za taj info... zvuci mi prosto neverovatno da se naplacuje dolazni poziv u nacionalnom saobracaju!
[ Iksi @ 18.07.2008. 09:47 ] @
ima ima u nekim tarifama u sad ima i to. :))
[ Java Beograd @ 18.07.2008. 11:18 ] @
Citat:
owim: Evo kakav "bunt" ja sprovodim: odlično poznajem MTS procedure (iako nemam nikakve veze sa njima), i koristim praznine procedura. To znači da dosta telefoniram a veoma malo platim. Fore i fazoni. 100% legalno, potpisani ugovori.


Prosvetli nas, brate ! Daj da i mi sprovodimo taj "bunt".
[ owim @ 24.07.2008. 17:00 ] @
Citat:
Prosvetli nas, brate ! Daj da i mi sprovodimo taj "bunt".

Rado, ali mislim da bi takav post bio obrisan od strane moderatora. Iako je akcija potpuno legalna.
[ Catch 22 @ 24.07.2008. 17:45 ] @
^ Eh ti moderatori su baš baba-roge...
Probaj pa ćemo da vidimo
[ Java Beograd @ 25.07.2008. 08:43 ] @
Citat:
owim: Rado, ali mislim da bi takav post bio obrisan od strane moderatora. Iako je akcija potpuno legalna.

Sasvim tako. I ja znam kako mogu da se pošalju stotine poruka, i da se razgovara satima, a da se plati iznos samo jednog jedinog razgovora ! Potpuno legalno !
Samo neću da ti kažem kako ...
[ sektor022 @ 27.07.2008. 13:28 ] @
kako lazete i gubite vreme
[ Catch 22 @ 27.07.2008. 14:12 ] @
Citat:
Java Beograd
Citat:
owim: Rado, ali mislim da bi takav post bio obrisan od strane moderatora. Iako je akcija potpuno legalna.

Sasvim tako. I ja znam kako mogu da se pošalju stotine poruka, i da se razgovara satima, a da se plati iznos samo jednog jedinog razgovora ! Potpuno legalno !
Samo neću da ti kažem kako ...


Sve ovo je u stvari off topic za ovu temu, ako postoji legalan način (u šta sumnjam), slobodno otvorite novu temu pa ćemo da vidimo da li će moći i da ostane na forumu...
U protivnom sve buduće slične poruke ovde ću biti prinuđen da obrišem
[ Mr One @ 28.07.2008. 03:35 ] @
Citat:
milanpavke: U Americi se u nacionalnom saobracaju dolazni pozivi naplacuju isto kao i odlazni, dolazne poruke isto kao i odlazne!

Ovo nije tačno. Samo u romingu se naplaćuju odlazne i dolazne SMS/MMS poruke i to je jedina razluka u odnosu na naš roming.

O troškovima mobilne telefonije u SAD:
SMS/MMS poruke i GPRS se plaćaju posebno, tj. da bi ih koristili morate ih prvo kupiti pa ćete imati tu uslugu na raspolaganju (npr. sms i mms poruke ne možete da koristite dok ih ne platite /tj. kupite sa vašeg prepaid kredita ili opteretite postpaid račun/ npr. 15$ - 1500 SMS ili MMS odlazno-dolaznih poruka).

Pozivi su uglavnom jefitini i u raznim tarifama sa određenim pretplatama neograničeni (besplatni) u mreži, noću i vikendom...

Zanimljivo je to da se na prepaidu (ili kako oni to zovu Pay as you go) naplaćuje 1 dolar za svaki dan u kom obavite bilo kakav poziv ili SMS poruku - primite ili pošaljete pored redovnog tarifiranja i poziva i poruka. Znači svakog dana kog koristite na bilo koji način svoj mobilni telefon skidaju vam sa računa po 1 dolar.

Informacije koje sam izneo se odnose na određene AT&T profile za ostale mreže ne znam.