[ MarkoBalkan @ 17.07.2008. 18:08 ] @
radim u .net i pythonu, javu sam malo taknuo i probao sam delphi ali odustao, a od c/c++ sam još davno odustao.

pogledao sam manual od php i vidio sam da nije uopće teški, pošto ima podršku za oop, a imam kakvog-takvog znanja iz programiranja i neko sitno iskustvo.

ono što mene zanima i što mi treba jest CSS i HTML.
pošto ću koristiti quantu na linuxu, automatski se generira html code za elemente(gumbi, tablica itd...).

a mene zanima dali posoji neki alat za linux ili besplatan za win s kojim se može raditi dizajn, a da nije macromedia, ili se CSS piše ručno?
i kako o sve ubaciti.sad mi se skidaju knjige.

jbg.nemojte se smijat kakva sam pitanja postavio, novi sam u tome.

[ 1r0nM4n @ 18.07.2008. 01:12 ] @
Koristim Linux ali ne znam da li postoji neki WYSIWYG editor niti me je to interesovalo. Potraži na google-u, verovatno postoji. Ja inače HTML i CSS pišem ručno jer ne verujem da može sa nekim editorom da se dobije baš ono što se tačno želi napraviti. Pogotovo ako još treba ukombinovati to sa PHP-om i nekim template engine-om.

p0z
[ mb_sa @ 18.07.2008. 07:09 ] @
http://www.nvu.com/
[ peromalosutra @ 18.07.2008. 09:07 ] @
OpenOffice takođe ima vizuelni html editor (File->new html document), mada predpostavljam da je dosta ograničen. Ako se već misliš baviti phpom, onda svakako moraš naučiti html i css, u početku će ti možda biti zamorno pisati kod ručno, ali se brzo navikneš i ne smatram da je to neki veliki gubitak vremena, pogotovo ako napravis neki template pa njega prilagodjavaš.
[ MarkoBalkan @ 18.07.2008. 21:28 ] @

Citat:
1r0nM4n: Koristim Linux ali ne znam da li postoji neki WYSIWYG editor niti me je to interesovalo. Potraži na google-u, verovatno postoji. Ja inače HTML i CSS pišem ručno jer ne verujem da može sa nekim editorom da se dobije baš ono što se tačno želi napraviti. Pogotovo ako još treba ukombinovati to sa PHP-om i nekim template engine-om.

koje programe koristiš na linuxu?
[ 1r0nM4n @ 18.07.2008. 21:57 ] @
Quanta+ i Notepad++ preko wine-a...
[ MarkoBalkan @ 19.07.2008. 15:02 ] @
dali postoji mogučnost u php-u, pozivanje stornih procedura, prosleđivanje parametara proceduri itd..?

a dali se i kod php-a radi na načina da se napravi aplikacija kao više slojna web aplikacija?

znači u jednu skriptu smjestim konekciju, sve upite itd.. i onda samo pzivam šta mi treba?