[ daddydrazen @ 18.07.2008. 11:51 ] @
Pozdrav svima, pravim neki program u VB2005 i imam problem oko stvari koja bi trebalo da je toliko jednostavna a koja mi zivce pokida. Imam na jednoj formi grid u koji ucitavam podatke iz tabele u bazi. Dataset i dataadapter koji ucitavaju tabelu iz baze mi se nalaze u modulu i oni fino ucitaju podatke. Stavim da mi je datasource za grid taj dataset koji je smjesten u modulu. I na gridu mi prikaze fino podatke. Znaci da je dataset korektno popunjen. E sad nastaje problem kad ja hocu da izbrisem nesto iz dataseta i iz baze uopste. Kod koji koristim: Code: Private Sub cmdIzbrisi_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles cmdIzbrisi.Click Dim cmb As New OleDb.OleDbCommandBuilder(daOsoba) dsOsoba.Tables("Osoba").Rows(1).Delete() daOsoba.Update(dsOsoba, "Osoba") End Sub Zakacio sam i sliku sa Relationship-om baze tako da otprilike mozete da vidite o cemu se radi. E sad on meni ovdje izbaci gresku, :"No value given for one or more required parameters.", kada treba da odradi update dataadapter-a,a ja ne kontam zasto. Kada stavim da mi taj isti dataadapter i dataset ucitaju neku drugu tabelu iz baze, recimo Tabela1 ili Tabela2 onda mi ovaj isti kod to odradi. Nista mi nije jasno. I da, nije samo problem sa delete. Problem je i sa Update i sa Insert. Uvijek puca kada treba da update-uje dataadapter. Da li neko moze reci u cemu grijesim. I naravno, pomoci mi :) Unaprijed zahvaljujem svima! |