[ k.bojan @ 19.07.2008. 17:10 ] @
Pozdrav svima... Nisam bio siguran gde da postavim ovu temu....mislim da je ovo najbolje mesto za to... Ucim programiranje,algoritme,regex-e,database...interesuje me web(svasta po malo za sada...).pa ne znam za sta da se opredelim, inace koristim i linux i windows, linux otprilike oko godinu i malo vise...(a windows od 95-ice :))) )probao sam nekoliko distribucija i opredelio se za slackware...i vise mi je dosadilo da se prebacujem sa jednog na drugi, Ako neko moze da mi odgovori na par pitanja....jer ova sada pitanja koja postavim niko mi do sada nije mogao "iskreno odgovoriti": Da li je linux bolji od windowsa (osim na podrucju servera) i ako jeste zasto (za moje gore navedene potrebe) Ako radim u .NET-u koja mi je alternativa za Linux da uradim iste stvari, istom brzinom na linuxu kao i na windowsu(nemojte sada svi da navalite na Mono-project jer on jos nije ni do koljena VS-u) Zelim da predjem 100% na Linux ali moze li neko da mi da dobar razlog da to uradim...jer meni puno stvari sto se tice programiranja koje imam na windowsu, treba i na linuxu. Nije problem sto tih stvari nema na linuxu vec nisu dovoljno efikasne kao i na windowsu.I mnogo vise vremena uglavnom treba na linuxu da se uradi nesto, sto bi inace na windowsu islo mnogo brze Ovo je rekao sam Linus Torvalds: "Intelligence is the ability to avoid doing work, yet getting the work done." pa zasto da koristim linux ako mi on samo usporava neke stvari... Ja u windowsu imam mnogo koristi nad linuxom ali i obrnuto vazi. Npr na windowsu mi treba program Cyngwin sto linux ima native u sebi... Ili na linuxu nemam Visual Studio a Mono nije dovoljno dobra zamjena za njega... A opet u linuxu sve je fajl(sto mi se izuzetno svidja), imam pristup svemu mogucem, nema registry-a... Samo molim vas nemojte da pricate o virusima, kako se trebam prebaciti na linux zato sto ne moram instalirati antivirus software...to sam procitao na svakoj mogucoj temi... Nadam se da cu cuti odgovore i od jedne(Linux) i od druge strane(Windows) korisnika...pre svega nadam se da cu cuti odgovor od nekoga ko se bavi necim slicnim... Pozdrav |