[ ipacid @ 20.07.2008. 12:21 ] @
Imam mobilni telefon sa gprs i kompjuter koji je non-stop online. Desava mi se da se ponekad dok sam van kuce (prilicno cesto u poslednje vreme) setim nekog fajla koji bi trebao da downloadujem ili nesto slicno. Pa me zanima kako bi mogao da izvedem to da svojim kompjuterom upravljam preko mobilnog?
Imam nokiu 6230i i windows xp na kompjuteru... I jos jedna bitna stavka koja moze da pokvari celu operaciju, kompjuter je iza NAT routera :(
[ dejan024 @ 05.09.2008. 11:53 ] @
sve zavisi sa kojim programom skidas.
Znam da emule ima web interface , ukljucis u njemu , potrebno je da znas ip adresu svog racunara dok je na netu (tu moze da ti pomogne neki free dinamik dns server na netu, ima ih dosta). Posle samo pristupas preko browesera tvom racunaru i serchujes i pratis sta radi emule.

Isto tako i za torrent svoje vremeno sam koristio TorentFlux istina na linux-u ali mislim da nije problem da se odradi i na windosu.

A ako hoces bas da pristupis remote racunaru . Potrazi dal ima neki VNC client za tvoj telefon , a na racunaru podignes server.

Samo pazi sve to , bilo koji nacin da koristis , potrosit ce ti dosta kB preko GPRS-a.


E sad ako je u igri ruter , ako mu imas pristupa , iznatuj potreban port na svoj racunar u lokalu. Ako mu nemas pristupa onda ne znam kako da ti pomognem.


Poz.

[Ovu poruku je menjao dejan024 dana 05.09.2008. u 14:36 GMT+1]