[ Danci-Sombor @ 20.07.2008. 23:35 ] @
| Ovako pre nedelju dana sam prodao tehniks SU-V460 pojacalo jednom decku iz NS-a i on me je posle par dana nazvao i rekao kako kad prekidac za STERE/MONO ukljuci na mono rade oba kanala a kad ukljuci STEREO onda jedan kanal kao nesto ne radi ... Ja sam mu rekao da odnese pojacalo u servis da vide maistori sta nije u redu posto je kod mene sve radilo i on je rekao da ce odneti ...
Sutradan me decko zove i kaze da je otisao integralac i da su porucili novi ali da nista ne znaju oko cene ...
Sledeci dan me zove i kaze mi da je pojacalo popravljeno tj integralac zamenjen i cena popravke je 3.800 dinara ...
Inace prodao sam mu pojacalo za 6.000 din ..
I sad ispada frka sto on hoce da mu ja posaljem 3.800 dinara a ja to nisam u mogucnosti da uradim jer nemam trenutno kesa ... Interesuje me neko od iskusnijih na forumu ako moze da mi napise koliko kosta taj integralac mislim da je neki STK posto ne mogu da verujem da popravka izadje skoro ko celo pojacalo ... bukvalno ja sam ga dao za 2.000 din, a bilo je extra radilo , bez ogrebotine sto se tice kucista tj EXTRA ocuvano ..
Ako neko moze da mi pomogne neka napise svoje misljenje .... |
[ guja011 @ 20.07.2008. 23:54 ] @
po svemu sudeći "dečko" te malko zaebava.
prekidač mono/stereo ne utiče na stk , to valjda znaš. stereo ili mono, svejedno ako su oba kanala radila onda je neka žurka ili iživljavanje došlo glave ili i tog lika lože malko u servisu (treba saznati koji servis).
ako si prodao ispravno, posle i 5 metara ili minuta, nije više tvoja briga.
trebao si lika da dovedeš kući, pustiš muziku pa nek nosi.
ovako ni on ni ti ne možete da dokažete ko je u pravu.
[ guja011 @ 20.07.2008. 23:59 ] @
uzgred, lik te je zvao POSLE PAR dana a ne isti dan kada ga je verovatno pustio.
valjda kapiraš sada.
takva popravka je njegov trošak a ne tvoj.
(naravno, stk hibridi su skupi zato što su starudije. ali ne svi)
[ zeoN_Rider @ 21.07.2008. 09:30 ] @
Znaci to je taj cuveni Tehniks koji se motao po oglasima!
Slobodno mu reci, mislim kupcu da je to moj pojacavac i da si mi cinio uslugu prodaje, pa cu ja da mu objasnim.
Uzgred pitaj ga da li ima fiskalni racun?!
Pozdrav zeoN_Rider
[ Pro Sound service @ 21.07.2008. 11:23 ] @
Prike izgleda da tebe taj lik hoce da odradi za kintu! Ako je kanal na hibridu riknuo on nece raditi ni u jednoj varijanti! Tako da mislim da ti prodaje pricu..... Ja mu ne bih dao pare! Na kraju krajeva vidjeno-kupljeno ! Pozz.............
[ guja011 @ 21.07.2008. 13:03 ] @
uzgred, čini mi se da u tehniksu nije STK već SVI hibrid.
[ AxEl_F @ 21.07.2008. 14:16 ] @
Evo da se javi i ''dečko'' koji je kupio pojačalo. O čemu se tu radi:
Ja jesam kupio pojačalo kako je momak naveo u potpuno ispravnom stanju (poslato mi je express poštom tako da nisam bio u mogućnosti da ga probam). Kad sam ga otpakovao primetio sam da je zaista extra očuvno. Priključio sam ga i video (tj. čuo) sledeće:
- Pojačalo je bilo prebbačeno u mono mod.
- Oba zvučnika su svirala ali pri pomeranju balansa na levi kanal primetio sam da levi kanal radi do podeoka 4 (maximalan položaj je 5) a onda se odjadnom uključi i desni kanal što mi govori da nešto nije u redu sa potenciometrom.
- Kad odaberem stereo režim rada apsolutno nema levog kanala. Takođe ne reaguje ni na potenciometar.
Zvao sam momka od kog sam kupio pojačalo i rekao mu o čemu se radi i da želim da mu vratim pojačalo a on meni da vrati pare jer se nismo dogovorili da mi proda neispravno pojačalo.
Ponovo je ''pao'' dogovor da ja odnesem pojačalo u servis i da će on snositi sve troškove popravke.
Pojačalo sam odneo u ovlašteni Sony servis u Novom Sadu (JEC - Japan Electronic Servis). Posle par dana su mi rekli da je crkao neki integralac i da su još ponešto zamenuli i da sada sve savršeno radi. Cena njihove usluge + delovi je 3.800,00 dinara.
Ja ne sporim da je njihova usluga preskupa, ali zaista ne znam šta su to sve mogli da poprave na pojačalu koje ''super radi''.
Ajte sad i meni dajte savet šta i kako da se postavim u servisu jer i ja mislim da je cena previsoka za opravku jednog takvog uređaja (opravka uređaja koji sam platio 6.500,00 dinara treba da bude 3.800,00 dinara !?)
Unapred hvala
ps: Ja nemam pojma o kakvom je integralcu reč niti sam pominjao njegov naziv.
[ zeoN_Rider @ 21.07.2008. 14:24 ] @
Hoces da kazes da te je doticni prodavac prevario u vezi ispravnosti pojacavaca?!
Pozdrav zeoN_Rider
[ AxEl_F @ 21.07.2008. 14:28 ] @
Ja sam napisao šta i kako je bilo. Ne kažem da me je prodavac prevario jer on kaže da je pojačalo probao. Samo napominjem da je pojačalo bilo prebačeno u mono mod (Ko od nas koristi stereo pojačalo u mono modu?) i da ga je tako probao.
Zbog svega toga sam jako nezadovoljan jer nemam vremena da idem po servisima sa pojačalom koje sam kupio ''u extra stanju'' a ispostavilo se da to nije tačno. Izgled pojačala jeste extra ali zvuk to svakako nije.
Šta da kažem servisu?
Nisam siguran da će biti radi da vrate pojačalo u predhodno stanje bez ikakve nadoknade, a ja ne želim da snosim više bilo kakve troškove oko tog pojačala. Već sam učestvovao dodatno u troškovima express pošte iako i to nije bilo dogovoreno.
Saveti?
Hvala
[Ovu poruku je menjao AxEl_F dana 21.07.2008. u 15:47 GMT+1]
[ Danci-Sombor @ 21.07.2008. 14:44 ] @
Pojacalo je kod mene radilo u STEREO modu , mozda se tokom slanja prekidac pomerio na MONO sto je moguce ali ajde da to zanemarimo sto jest jeste ... 3.800 za menjanje integralca je jako puno, mozda su serviseri malo zakinuli ili nesto drugo ... AKO ONI KAZU DA JE JOS NESTO MENJANO OD ELEKTRONIKE ko sto se ovde kaze :
---------------------------------------------
Pojačalo sam odneo u ovlašteni Sony servis u Novom Sadu (JEC - Japan Electronic Servis). Posle par dana su mi rekli da je crkao neki integralac i da su još ponešto zamenuli i da sada sve savršeno radi. Cena njihove usluge + delovi je 3.800,00 dinara.
---------------------------------------------
TREBALO BI SE OTVORITI POJACALO I POGLEDATI DA LI JE NESTO UOPSTE STAVLJANO NOVO OD ELEKTRONIKE, MOZDA SU TO REKLI TEK TAKO DA BI PODIGLI CENU POPRAVKE .... POSTO ZA NEKOG KO SE BASH NE RAZUME RETJI "OTISAO JE INTEGRALAC" je puno 3.800 dinara pa su dodali i neke delove kako bi se kao uklopilo u cenu ...
Inace ja jesam rekao da cu platiti opravku zali 3.800 je stvarno puno u odnosu kad se pogleda da sam pojacalo spustio na 6.500 i platio putne troskove 500 dinara ...
Pozdrav
[ zeoN_Rider @ 21.07.2008. 15:08 ] @
3800RSD je nista koliko mogu da kostaju opravke, pogotovu starijih pojacavaca.
Jos di dobro i prosao, daj boze da taj ugradjeni SVI integralac potraje !!!
Pozdrav zeoN_Rider
[ Danci-Sombor @ 21.07.2008. 18:55 ] @
znachi da sve ostalo vredi 2.000 dinara :)
[ Arnold Layne @ 21.07.2008. 20:27 ] @
meni samo nije jasno kako je to servis preuzeo na sebe tako skupu opravku a da nije konsultovao vlasnika....
Pa zar nije praksa da se primljeni uredjaj pregleda, konstatuje kvar i obavesti klijent (za to se placa neka fiksna cena - ~10evra)... a onda ako je kupac voljan da nastavi sa popravkom (o cijoj je ceni unapred obavesten) tek onda se prelazi na "rad"...
To je koliko ja znam uobicajena, i u 100% slucajeva za koje znam postovana praksa...
bez uvrede ali sve ostalo vredi onoliko koliko ste obojica "pametno" postupili oko cele stvari... tj priceless.
Poz
[Ovu poruku je menjao Arnold Layne dana 21.07.2008. u 21:38 GMT+1]
[ Danci-Sombor @ 22.07.2008. 12:21 ] @
Prichao sam ja sa servisom sada i kazu da je promenjeno predpojacalo i da je cena opravke 3.400 dinara .. :)
[ dule6491 @ 22.07.2008. 13:25 ] @
Slazem se sa Arnoldom... Ja bih samo rekao:Fala na informaciji,aj sad vratite staro predpojacalo... Pa,verovatno bi uz semu i mi ovde mogli da konstantujemo kvar i da se popravi lako...a,ne da urade tako "skupu" popravku na svoju ruku...
Ali nije mi jasno kako je moglo da se pokvari u putu..jedino ako se nesto slomilo,inace si ti kriv za kvar AxEL_F...
[ AxEl_F @ 22.07.2008. 13:59 ] @
Zbog čega sam ja kriv?
Ko je rekao da je ''nešto slomljeno'' na pojačalu?
Pa ja sam preuzeo pojačalo u pošti i odneo ga kući. Kod kuće sam ga otpakovao i ostavio da odstoji 2 dana jer nisam imao vremena da ga probam ranije. Kad sam ga probao odmah sam i nazvao momka iz Sombora da mu kažem da je pojačalo neispravno.
Osim toga nije mi ni jasno zašto se sada ''prepucavamo'' ovako preko foruma?
Činjenica je kao što sam naveo a to je da sam kupovao pojačalo ''u extra stanju'' koje ''extra svira'' i na kom su ''promenjeni neko kondovi radi boljeg zvuka'', a dobio sam neispravno pojačalo. Računao sam da su ljudi na forumu ozbiljni i da nisu skloni prevarama inače sigurno ne bih kupio pojačalo a da ga pre toga na probam.
Još jednom da napomenem da uopšte ne sporim da je pojačalo možda bilo ispravno kad ga ja Danijel iz Sombora poslao, ali je kod mene stiglo neispravno.
Eto toliko...
[ SASA M. @ 22.07.2008. 14:38 ] @
Nemam nameru da arbitriram, ali nacinom kupovine sam si doprineo problemu, prema tome, ako se nisi dogovorio za neki probni period, svaka eventualnost oko neispravnog uredjaja pada na tvoj teret. Neispravnost je mogla nastati i u momentu ukljucivanja kod tebe, kao i to da je kvar lazno predstavljen kao crkavanje kola, a mogao je npr. biti prljav selektor ili nesto slicno.
[ dule6491 @ 22.07.2008. 14:52 ] @
Kazem da si ti kriv,zato sto ne moze da se pokvari samo od sebe. Niko nije rekao da je nesto slomljeno...a,ni ja. Ali kao sto sam vec rekao,ili je nesto slomljeno ili je pokvareno nestrucnim rukovanjem...moguce da mu nisi doveo odgovarajuci signal,pa je crkao predpojacavacki stepen... Ili mu napajanje nije bas stabilizovano,a ti ga prikljucio na nestabilnu mrezu... Ko zna,ali nije moglo samo od sebe da se pokvari.
[ Danci-Sombor @ 22.07.2008. 15:10 ] @
Ajde sad me interesuje sta da radim da li da uzmem pojacalo za tu cenu od 6.500 nazad ili da dam 3.400 za opravku pa da ostane zoveku pojacalo .... fora je sto ja sad nemam para ali recite misljenje ovako ...
[ mmmilan @ 22.07.2008. 15:17 ] @
ova tema je pre za madzone.
[ Arnold Layne @ 22.07.2008. 16:34 ] @
mislis da uzmes pojacalo za 10.000 nazad (6.500 koje ti je platio i 3.400 za servis :) ) ili da platis coveku servis pa da zadrzi pojacalo, ili da ga iskuliras?
Izvini, ali I wouldn't touch that with a 10-foot pole!1
1A non-descript 10-foot pole used for touching things you would not want to touch with your hands (for example, poking a very decayed corpse)
Poz
[ Danci-Sombor @ 22.07.2008. 21:49 ] @
Da platim i iskuliram ostavim coveku pojacalo ... znaci da sam ga za 2000 din ..
[ MasterElektroniK @ 22.07.2008. 22:12 ] @
Prva greska je napravljena kod "trgovine na daljinu"/nevidjeno... Ti tvrdis da je radilo dobro,a on kaze da ne radi... Naravoucenije : NE PRODAJI/KUPUJ DOK NE CUJE/CUJES DA RADI MAKAR POLA SATA NA 80% SNAGE
ako je radilo prvi dan kod njega,nemas nista sa kvarom,a ako nije onda je druga prica...dokazivanje da li je radilo ili ne...Nema tu kraja cini mi se...
[ dule6491 @ 22.07.2008. 23:21 ] @
Da li je samo meni jasno sta je arnold hteo da kaze? Ja bih ga poslusao... @Danci-Sombor,nisi ti kriv sto se pokvarilo,tako da...
[ Arnold Layne @ 23.07.2008. 10:05 ] @
cini mi se da ti nisi razumeo sta je arnold rekao:
jednostavno, srpski, ceo problem je takav da ga ne bih prodzarao ni gov**vom sipkom.... a kamoli dao odgovor sta treba bilo ko od njih da radi...
Poz
[ michabass @ 23.07.2008. 16:09 ] @
Jedna stvar:
1. Stiže ti pojačalo poštom od nepoznatog čoveka i ti ga ne isprobaš odmah čim si ga uneo u kuću nego ono "odstoji 2 dana"?
Meni kad mušterija posle obavljene popravke dodje sa reklamacijom i kaže da "nije odmah probao" i/ili "čim je probao par dana kasnije nije radilo" i slično, odmah znam da me laže.
Unapred se izvinjavam bilo kome ko se može osetiti prozvanim ali i ako je nešto tako stvarno istina i uredjaj nije odmah isproban, onda je data osoba, da se blago izrazim, izuzetno naivna...
IMHO
[ Pro Sound service @ 23.07.2008. 22:30 ] @
Po opisu kvara rekao bih da je pot za balans u maleru, i da hibrid nema veze sa pricom! Tako da promena hibrida moze da bude zvaka da se ljudima otmu pare!
[ dule6491 @ 23.07.2008. 23:37 ] @
A,ja bih rekao,alex nemoj da se uvredis: Prodao sam ti ispravnu stvar,ne zanima me dalje nista. Zato sto je cela prica totalno glupa... Kao sto su rekli ljudi,tesko da je crkao SVI,kao drugo popravka je bila skupa da bi oni to sami uradili,kao trece nikakva garancija nije data,tako da...
[ zeoN_Rider @ 24.07.2008. 16:08 ] @
Eh kakav smo mi narod, nedaj boze da je u pitanju prodaja/kupovina Ferrari-ja, pa to bi radili Heckler-i!
Pozdrav zeoN_Rider
[ Billy_boy @ 24.07.2008. 17:04 ] @
Tu su dvije greške od strane kupca koje su jednostavno prevelike da bih ja da sam prodavač prešao preko njih. Prvo kao što je već netko naveo, kupljeni proizvod treba isprobati odmah po primitku i ako ne radi odmah prijaviti prodavaču. Kad je već tako ispalo i prodavač se složio s popravkom, tada bi kupac trebao ili ostaviti prodavačeve podatke kao kontakt u servisu jer je on taj koji plača, pa ako procijeni da mu se popravak ne isplati može odustati od popravka i vratit kupcu novac ili da se kupac prije odobrenja servisiranja konzultira s prodavačem.
U ovom slučaju je teško postići da obe strane budu zadovoljne, ali je kupac tu napravio više grešaka, a da ne spominjem da je možda i stvarna cijena popravka manja (tu mislim na servis, a ne na kupca).
I na kraju gdje je nastala ona razlika od 400 dinara?
[ zeoN_Rider @ 24.07.2008. 21:25 ] @
Mislim da tu niko nije Kriv,ni prodavac ni kupac, kriv je pojacavac ne voli promenu vlasnika.
Mogu da se kladim da ce taj pojacavac raditi kod prodavca!!!
Pozdrav zeoN_Rider
[ Pro Sound service @ 24.07.2008. 21:53 ] @
Zeon ova ti je dobra......... 
[ baresi @ 25.07.2008. 08:30 ] @
Pozdrav!
U ovom slučaju ja bi postupio ovako:
1. Tražio bi od servisa da mi daju neispravne delove koje su promenili. Kod svakog ozbiljnog servisa, na to imaš pravo.
2. Potražio bi malo iskusnijeg elektroničara da mi otvori pojačalo i pogleda štampu, ako je šta menjano, vidi se iz aviona.
3. Okačio bi sliku štampe na forum.
Imam osećaj da su bili u pitanju preklopnik mono/stereo, potenciometar za balans ili ulazni konektor za audio ulaz, ali to je samo moje mišljenje.
[ Danci-Sombor @ 25.07.2008. 21:04 ] @
ja sam danas poslao coveku 2.000 dinara i stim da cu mu kad skupim jos 1400 poslati ... inace do ovih 2.000 sam dosao tako sto sam na brzinu prodao telefon koji vredi nekih 4-5.000 , sta da vam kazem jos sest meseci garancije ima :)
baresi tako ce i biti :) kupac ce postaviti slike kad preuzme pojacalo pa da vidimo o cemu se radi ...
[ AxEl_F @ 26.07.2008. 09:53 ] @
Dok kucam poduži odgovor molim da mi neko objasni kako se ovde postavljaju fotografije.
Hvala
[ Arnold Layne @ 26.07.2008. 10:13 ] @
u attachement... a zatim kada posaljes poruku, uzmes link tog attachementa i promenis poruku... link stavis izmedju [img] [/img] tagove...
Ili uploaduj na neki server pa link izmedu tagova
Poz
[ AxEl_F @ 26.07.2008. 10:46 ] @
Ovako ''stoje'' stvari u vezi sa ''čuvenim'' pojačalom Technics SU-V460:
Prvo nisam hteo i nisam želeo da se nastavljam na raznorazne komentare koje sam pročitao na forumu, a koji su zaista neosnovani jer se sudi samo na osnovu onog što je ovde iznela jedna strana (u ovom slučaju prodavac). Pošto je priča oko pojačala uslovno rečeno privedena kraju (pojačalo sam preuzeo u servisu) evo šta se i kako dešavalo oko servisa:
(MOLBA za sve koju učestvuju u ovoj temi da pažljivo porčitaju sve do kraja i tek onda izraze svoje mišljenje)
Juče sam bio u servisu. Rekao sam serviseru kako momak koji mi je prodao pojačalo smatra da su troškovi opravke neopravdano visoki i da ne želi da učestvuje u opravci. Takođe sam mu rekao da su i meni to jako veliki troškovi za uređaj koji sam platio 6.500,00 dinara (opravka je trebala da bude 3.800,00). Pitao sam ga šta da radim jer zaista ne želim da platim toliku cenu za opravku jer me pri prvom pregledu nije kontaktirao i rekao šta je neispravno i koliko ta popravka može da košta, već je na svoju ruku uradio popravku. Pitao sam ga i šta je to sve zamenjeno kad toliko košta opravka uređaja. Njegovi odgovori su bili izuzetno neodređeni u smislu da je crklo predpojačalo i neki kondenzatori koje su oni zamenuli. Tražio sam da mi da neispravne delove na šta mi je on odgovorio da su ih bacili?! Na to sam mu opet ponovio kako smatram da je cena za popravku izuzetno velika i da ne znam šta da radim. Čak sam mu i predložio da oni kao servis prodaju uređaj. Na kraju sam mu rekao da mislim da pojačalo treba da se vrati u ''neispravno'' stanje kakvo je i bilo kad sam ga doneo na servis i da bih ga ja tada vratio prodavcu. On mi je rekao da mi se to ne bi isplatilo jer bi me taj rad koštao 2.000,00 dinara. Na kraju mi je rekao da on ima prava da spusti cenu za 10 EUR. Platio sam popravku, preuzeo pojačalo i otišao kući.
E a sada komentari:
Serviser me je po popravci uređaja pozvao telefonom i rekao da je uređaj opravljen i da opravka košta 3.800,00 dinara. Pošto sam bio na poslu u to doba, a i imao sam veliku gužvu samo sam mu ne promišljeno odgovorio: ''Dobro''. Kad mi se gužva na poslu raščistila (to je posle 15-20 minuta) pozvao sam ga nazad i rekao mu da se nismo tako dogovorili već da je trebao da mi javi koliko bi me ta popravka stajala jer sam pojačalo platio 6.500,00 dinara, a sada ispada da je popravka više od pola plaćene cene za uređaj. Prilično uznemiren što sam mu to rekao (ovo da je uznemiren je moja subjektivna procena jer je razgovor preko telefona) rekao mi je da to cena i skoro mi spustio slušalicu.
Sledeći moj korak je bio da obavestim prodavca uređaja za cenu opravke jer smo se dogovorili da će on kao prodavac snositi sve troškove opravke. Pošto je cena za popravku bila izuzetno visoka, a nisam hteo da ispadne da želim da prevarim prodavca i da mu ''izvučem'' joše neki dinar extra dao sam mu broj servisa i rekao da ih pozove i da se objasni sa njima jer ja zaista nemam vremena za to. Prodavac ih je zvao i u servisu su mu rekli da je popravka 3.400,00 dinara. Zaista mi nije bilo pravo zašto su meni rekli da je jedna cena, a prodavcu druga. Prvo sam se izvinuo prodavcu a potom pozvao servis. Njihovo objašnjenje je bilo da ta cena od 3.400,00 dinara piše u računaru i da je njihova greška. Ja zaista od toga nemam ništa što su oni pogrešili osim što sam ispao krajnje nekorektan prema prodavcu. Zbog toga sam rekao prodavcu da više ne želim da učestvujem u razgovoru između servisa i njega i da iznos koji mu oni kažu uplati direktno na njihov račun tako da ja samo dođem i preuzmem pojačalo.
Recite mi ko to još od servisera baca zamenjene neispravne delove?
Zar nije praksa da se stranci daju ti neispravni delovi (ako ništa drugo ono bar kao dokaz da je zaista nešto zamenjeno)?
Kako je mislio da uređaj vrati u pređašnje stanje i da bi me to koštalo 2.000,00 dinara ako je sve neispravne delove već bacio?
Ko se još od servisera tako lako odriče zarade? Pitanje je zaista na mestu jer mi nije jasno ko se još od servisera ''igra'' sa cenama? Prvo je popravka bila 3.800,00 pa 3.400,00 dinara da bih je ja na kraju platio 2.600,00 dinara (uz njegov ''odobreni'' popust). Koliko je tu onda cena delova? Koliko je cena rada servisa?
Smatram da smo i prodavac i ja prevareni od strane servisa pa tražim savet od iskrenih forumaša i onih koji imaju iskustva u ovim ili sličnim svarima.
Šta da radim?
Kome da se žalim?
Da li da se obratim nekoj od inspekcija? Kojoj?
Šta mogu da očekujem?
Da li da ponovo odem do servisera i da mu kažem da znam da nije ništa zamenuo u pojačalu (a to ćete mi vi reći na osnovu fotografija koje ću prikačiti) i da tražim pare nazad?
Umalo da zaboravim da napomenem da nisam dobio fiskalni račun. Nisam dobio ni spisak delova koji su zamenjeni. Jedino što sam dobio je papir na kome piše: Popravka predpojačala, garancija 6 meseci i iznos od 2.600,00 dinara. Taj papir ima formu računa i ima pečat i potpis servisera.
Da li se serviser sa tim opisom ''kvara'' zaštitio ako ga prijavim inspekciji?
ps: ako ne uspem iz prve da prikačim fotografije molim da budete strpljivi.
pss: recite mi još i šta da fotografišem jer zaista nemam pojma šta je to serviser ''zamenuo'' u uređaju. Prikačiću dve fotografije na kojima se lepo vide kondenzatori i taj neki SVI.
[ dule6491 @ 26.07.2008. 11:02 ] @
Slike ces prikaciti tako sto kada ostavis post,ispod njega imas "Upload",kliknes tu i posle ces znati. Treba da slikas donji deo plocice,a pozeljno je i gornji.
Mada je moje misljenje da cemo mi ovde dzaba to gledati,da neces uspeti da vratis pare. Iz prostog razloga sto ti nemas ni racun,ni nista. To sto ti je dao sumnjam da vredi necemu,ako se on tako igra sa starim delovima i sa cenama,tj. verujem da je sposoban da se napravi lud i kaze:"Ko ti je ovo dao"? Takodje mislim da je to zestoka prevara,i da si odneo pojacalo kod nekog kauboja.
[ AxEl_F @ 26.07.2008. 12:56 ] @
Dule neki broj:
Molio sam da se pročita sve nego što se da neki odgovor. Ako nisi primetio u ranijem postu sam napisao da je reč o ovlaštenom Sony servisu a ne o nekom ''kauboju''. Takođe sam napomenuo da sam dobio ''papir koji ima formu računa''. Taj papir se zaista vodi kao račun (ima naziv servisa, moje ime kao stranke, opis popravke, iznos, pečat i potpis) mada je nepotpun u smislu Zakona šta sve od stavki račun mora da sadrži.
Još jednom molba za sve forumaše:
Molim da mi odgovori neko ko zaista ima neki konkretan predlog ili ideju. Ako neko ima potrebu da piše samo da bi nešto rekao, neka se suzdrži.
Mene zanimaju konkretni odgovori na pitanja koja sam postavio.
Hvala.
ps: ja zaista verujem ljudima (moja žena kaže da sam jako naivan) pa sam zato iskreno postupio u ovom slučaju kad sam odneo uređaj na servis. Nisam mislio da će me neko preveslati. U svakom slučaju mogu da napravim veliku frku tako što ću im poslati inspekciju. Možda tražiti i veštačenje servisiranja uređaja u smislu da mogu da dokažem da servis nije menjao delove koje je rekao da je menjao (za šta mi je potrebna pomoć ljudi sa foruma da mi kažu na osnovu fotografija da li je tu nešto zaista menjano). Posle toga im periodično mogu slati razne inspekcije tj. prijavljivati ih na šta će se ovdašnje inspekcije rado odazvati. Ako servisu to tako i predstavim (što mi je krajna solucija) mislim da će se dobro zamisliti. Siguran sam da kao servis (ne potcenjujem ostale servise) imaju nešto što nije regularno na osnovu čega će im inspekcija pisati kazne. Opet podvlačim da nisam za tu soluciju, pa molim za neki savet (pročitajte moj predhodni post).
Hvala još jednom.
[ SKORPION-MILAN @ 26.07.2008. 13:07 ] @
meni se cini da u ovom kucistu nijedna komponenta nije zamenjena na ovoj donjoj ploci
mada sacekaj misljenja ostalih clanova foruma
e sad ne vidi se dobro ova ploca sto stoji uspravno
[ palamar @ 26.07.2008. 13:43 ] @
po ovome sto moze da se vidi na slikama, mislim da nista nije menjano
[ SKORPION-MILAN @ 26.07.2008. 13:45 ] @
slikaj ako mozes ovu plocicu sto stoji uspravno u odnosu na ovu sto si slikao da pogledamo
[ Arnold Layne @ 26.07.2008. 18:21 ] @
Najbolje je da slikas odozdo, jer se primeti kada je nesto lemljeno/odlemljivano...
Mada ovaj SVi deluje kao da je dobrano zapekao za hladnjak... tesko da su to menjali
Poz
[ dule6491 @ 26.07.2008. 18:42 ] @
Koliko se ja secam menjano je celo predpojacalo. Tako da se nece videti odlemljivani delovi,nego je promenjena cela jedna plocica. Barem to pise u opisu kvara. I to sto je ovlasceni servis,ne mora da znaci da u njemu ne radi kauboj. Tip te je zavrnuo,a ti sada ovde trazis da mi ispravljamo TVOJE greske. I plus si bezobrazan. Srecno
Pozdrav
[ guja011 @ 26.07.2008. 20:09 ] @
Citat: dule6491: Tip te je zavrnuo,a ti sada ovde trazis da mi ispravljamo TVOJE greske. I plus si bezobrazan.
dule, opet ti svetli lampica rezerve dobrog ponašanja
sve u svemu ovde postoji pored dve navedene i TREĆA strana koja je jedina problematična a to je dotični lik u servisu. SVI nije menjan, čak i da su lemovi "podmlađeni da liči", prašina pokazuje suprotno. pored mrežnog trafoa i SVI ne postoje komponente koje opravdavaju onoliku cenu "popravke". istina je da ovlašteni servisi imaju
preporučen običaj da menjaju neispravno na "board level-u", znači i zamenu posklopa a ne komponente, ali se to kod nas uglavnom ne radi, naravno zbog zarade.
znači, tema je vrlo poučna kako NE treba raditi pri prodaji polovnjaka. malo ste izgrešili obojica, prodavac ipak manje pa je preporuka da trošak podelite.
"serviseru" ne možete ništa .
[ AxEl_F @ 26.07.2008. 21:52 ] @
Ako se već nastavljamo na zadatu temu imam pitanje za Duleta, a to je po čemu sam ja bezobrazan ako lepo nešto pitam. Takođe sam i lepo zamolio za odgovor i takođe napisao da piše isključivo ako neko ima nešto pametno da kaže. Mislim da bi ti Dule mogao na časove lepog ponašanja a ne ja.
Citat: dule6491: Koliko se ja secam menjano je celo predpojacalo.
Serviser je rekao da je to radio a ne ja. JA opet napiminjem da nemam pojma šta je zaista rađeno na pojačalu ali sam sada sklon da poverujem da nije ništa od delova menjano već da je samo očistio potenciometar za balans (jer sada balans radi bez problema), a takođe mislim da je ''nešto'' uradio i sa prekidačem za stereo/mono mod jer i to sada radi.
Citat: dule6491:Tip te je zavrnuo,a ti sada ovde trazis da mi ispravljamo TVOJE greske.
Od tebe konrekto ne očekujem nikakvu pomoć jer si ovom svojom rečenicom dovoljno rekao. Ovde na forumu niko ništa ne mora koliko ja shvatam forum. Sve čista dobra volja tako da Dule NEMORAŠ ''da ispravljaš moje greške''. Čak ću ti i biti zahvalan ako ne budeš ništa više pisao na otvorenu temu.
Iskreno ne znam šta sam pogrešio ako sam uređaj odneo u ovlašteni servis. Zar nije to postupak kad ti je nešto neispravno da to nešto odneseš u ovlašteni servis?
Citat: guja011:"serviseru" ne možete ništa .
Mislim da i dalje nešto mogu da uradim. Prvenstveno mislim da odem u ponedeljak u servis i da im ispričam da znam da su me ''prevarili'' tj. oštetili i da tražim pare nazad. Možda ovo izgleda smešno za neupućene ali mislim da pretnja inspekcijom može da da rezultate pogotovo ako budem rekao da ću tražiti expretizu servisiranog uređaja za koji mislim da ništa novo nije ugrađivano. Nisam siguran da li je servis dužan da izda fiskalni račun (a mislim da jeste) tako da i tu imam jednog aduta za ovu igrariju.
Hvala
ps: slike od tog predpojačala postavljam večeras.
[ Arnold Layne @ 27.07.2008. 00:25 ] @
Jedino na ovoj drugoj slici po redu vidim neke tragove "brljanja"...
U gornjem delu, nekoliko lemova izgleda drasticno drugacije od ostatka uredjaja... neko je bio "izdasan" sa tinolom pa mu dao po lopticama... mada, ko zna kada je to prelemljeno... mozda je to sroz neka druga intervencija...
Sve ostalo, makar meni deluje netaknuto...
Pogledaj glavnu plocu odozdo... lemovi koji su prelemljivani se vrlo jasno razlikuju od "orginalnih"...
Poz
[ michabass @ 27.07.2008. 10:34 ] @
Na slikama se vidi da su kontakti konektora koji povezuju pločicu pretpojačala sa pločicom pojačala "prelemljeni", tj. da su verovatno imali neki hladan lem. To je vrlo verovatno i bio uzrok "kvara"...
Neopravdano visoka cena popravke, ja tako nešto naplatim 5eur-a - tek da nisam gubio vreme...
ps pločica pojačala, delovi na njoj i famozni SVI izgledaju netaknuti.
poz
[ AxEl_F @ 28.07.2008. 08:31 ] @
Citat: michabass: Na slikama se vidi da su kontakti konektora koji povezuju pločicu pretpojačala sa pločicom pojačala "prelemljeni", tj. da su verovatno imali neki hladan lem. To je vrlo verovatno i bio uzrok "kvara"...
Neopravdano visoka cena popravke, ja tako nešto naplatim 5eur-a - tek da nisam gubio vreme...
ps pločica pojačala, delovi na njoj i famozni SVI izgledaju netaknuti.
poz
Da li se vidi da je celo predpojačalo promenjeno?
Da li je moguće nabaviti novo predpojačalo za ovaj uređaj?
Ovo me zanima jer planiram danas da odem do servisera da mu kažem da me je prevario. Za to mi je potrebno par ''aduta'' kao što su npr. odgovori na neka od postavjenih pitanja u ovom i predhodnim postovima.
Hvala
[ guja011 @ 28.07.2008. 11:03 ] @
ako pažljivo otvoriš prednju ploču videćeš koliko je prljavo.
lik u servisu se nije potrudio makar da ga izduva tako da ako je originalno, biće prašnjavo.
[ michabass @ 28.07.2008. 13:31 ] @
Citat: AxEl_F: Da li se vidi da je celo predpojačalo promenjeno?
Da li je moguće nabaviti novo predpojačalo za ovaj uređaj?
Ovo me zanima jer planiram danas da odem do servisera da mu kažem da me je prevario. Za to mi je potrebno par ''aduta'' kao što su npr. odgovori na neka od postavjenih pitanja u ovom i predhodnim postovima.
Hvala
Pa vidi ovako: sa slika koje si postavio se vidi da pločica pretpojačala nije prašnjava, ali površine koje se vide su vertikalne tako da po njima nije ni mogla da pada prašina. Pažljivo pogledaj horizontalne površine na pločici pretpojačala koje su mogle biti izložene taloženju prašine, na njima bi moralo da bude nešto prašine, jer ako su u servisu imali tu pločicu spremnu kao ceo modul za zamenu (u šta iskreno sumnjam, uzevši u obzir godište pojačala, i uopšteno sumnjam da i veći servisni centri u inostranstvu i dalje čuvaju rezervne module za tako stare uredjaje a kamoli kod nas) ona bi trebalo da bude čista, radi prezentacije eventualnoj mušteriji i slično.
Takodje se na slici vide tragovi prstiju oko konektora i oko "flat sajle" preklopnika, tako da je verovatno bilo nešto manipulacije oko tih delova.
Najverovatnije je tu radilo prelemljavanje kontakata i prskanje potova, preklopnika i konektora kontakt sprejem, tako da i to ostavlja izvesne tragove: sami elementi i oko njih pločica je malo sjajnija i čistija nego drugde ili je barem prljavština i prašina donekle "slepljena".
p.s. pogledao sam ponovo slike sa prethodne strane gde se jedva naziru delovi s prednje strane pločice pretpojačala i na elektrolitima se jasno vide naslage prašine, što znači da pločica 99,9999% nije menjana...
E sad diskutabilno je šta ti možeš da postigneš s ovim informacijama. Ako su oni rekli da su menjali integrisano kolo u preampu ili šta već - to bi se videlo, kao što se recimo vidi da nisu menjali izlazno SVI kolo niti bilo šta drugo na ploči pojačala, ni pločicu preampa...
Želim ti all the best drugar!!
[ Danci-Sombor @ 28.07.2008. 14:27 ] @
Ovako nisam bio u mogucnosti da odgovorim ovih dana tako da sam tek sad video slike.
SVI integrlacna izlazu nije menjan jer ja znam kako je pesta za hladjenje stojala a i vidi se po slikama da nema ni traga od menjanja.
Sto se tice predpojacala ni tamo nista nije menjano bar to tome sto sam ja video nije ni tu nista menjano, ali mozda i gresim posto ne moze na slikama toliko dobro da se primeti koliko moze uzivo .
ODMA DA NAPOMENEM da sve sto je kupac rekao sve je tako ko sto je bilo ja njega uopste ne krivim za to sto je tako ispalo da ga servis prevari ali je problem u tome sto sam ja sad bzv dao za tu opravku koja ne vredi toliko i sto se mene tice treba da se to dovede do toga da servis vrati pare koje je uzeo a nista nije uradio.
Vidim da je tu neko napomenuo da servisu ne mozemo nista ali moze to i te kako da se prmeti da nije nista menjano pa da oni kazu na to sta imaju.
[ Arnold Layne @ 28.07.2008. 14:33 ] @
Ja bih samo pozurio sa tom akcijom... sto se vise ceka manje su sanse da se bilo sta postigne...
Poz
[ zeoN_Rider @ 28.07.2008. 18:21 ] @
Mislim da posle Dve nedelje od prodaje, tj. nedelju dana od prepiske na ovom forumu sve uzaludno.
Najbolje je da se vas dvojica dogovorite bez arbitara, najlakse ce biti i jednom i drugom!
Sto se tice servisa, treba platiti ako nije placeno, i zaobilaziti servis u velikom luku.
Jednom recju zaboraviti ga!!
Pozdrav zeoN_Rider
[ michabass @ 29.07.2008. 06:44 ] @
Slažem se skroz zato što, ako sam dobro čitao postove ranije, oni na računu koji su izdali nisu ni specificirali šta su od delova menjali već samo onako uopšteno "popravka pretpojačala", na šta oni naravno mogu da kažu "pa samo ruke i naši troškovi toliko koštaju"... :P 
[ AxEl_F @ 29.07.2008. 10:57 ] @
Citat: michabass: Slažem se skroz zato što, ako sam dobro čitao postove ranije, oni na računu koji su izdali nisu ni specificirali šta su od delova menjali već samo onako uopšteno "popravka pretpojačala", na šta oni naravno mogu da kažu "pa samo ruke i naši troškovi toliko koštaju"... :P :(
Bio sam u servisu i dobio objašnjenje koje je michabass naveo. Jedino šta još mogu da uradim jeste da pozovem inspekciju da tražim nekakvu expretizu uređaja gde bih možda uspeo da dokažem da na pojačalu ništa nije menjano.
Novost je da se vide popravke lema na par mesta....
Nisam više ni sam pametan šta da radim?
Znam da vreme prolazi a da se ništa ne dešava. Trenutno jedino mogu da im pravim problema što mi nisu izdali fiskalni račun.
Ovo će se do kraja završitit ''pojeo vuk magarca''.
Citat: zeoN_Rider: Mislim da posle Dve nedelje od prodaje, tj. nedelju dana od prepiske na ovom forumu sve uzaludno.
Najbolje je da se vas dvojica dogovorite bez arbitara, najlakse ce biti i jednom i drugom!
Sto se tice servisa, treba platiti ako nije placeno, i zaobilaziti servis u velikom luku.
Jednom recju zaboraviti ga!!
Pozdrav zeoN_Rider
Ovo je najbolji savet jer se više ne treba gubiti vreme oko ovoga.
Za kraj hvala svima koji su učestvovali u ovoj temi.
Dejan
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|