[ milisav9 @ 21.07.2008. 16:23 ] @
Pisao sam na jednom bratskom forumu takodje o ovome, ali sam slabo informacija dobio.
Naime pre neki dan sam kupio HDD marke EXCELSTOR od 160GB. Prvo cena je bila extra vise nego jeftina,
a pre nego sto sam to uradio pregledao sam net i nasao da se ljudi nezale uopste, da su diskovi extra kvaliteta
da se Hitachi radi u toj fabrici, i da je to ta tehnologijaa, naravno problema uvek mora da bude ali
ne zale se ljudi. PA reko da pokrenem i ovde temu da vidim sta ko moze da mi kaze, kakva iskustva ima,
jos samo da kazem instalirao sam sve i radi ko sat.
[ Binary Mind @ 22.07.2008. 20:32 ] @
Da Excelstor diskovi se prave po Hitachjevoj tehnologiji, ali su jos jeftiniji nego Hitachi hardovi. Trenutno predstavljaju best buy na nasem trzistu sto se tice jeftinijih hardova.
[ ranikolahdd @ 23.07.2008. 09:07 ] @
pa sta sad hoces da cujes da nisu refurbish?
PA jesu REFURBISH su, i ne prave se nego se POPRAVLJAJU!
[ JOJO847 @ 23.07.2008. 15:40 ] @
To su u "originalu" Hitachi/IBM diskovi, jel?
[ Binary Mind @ 23.07.2008. 21:19 ] @
Da. Za tu informaciju da su refabrikovani diskovi nisam cuo, ali sam cuo da se neki Hitachijevi hard diskovi prave u istoj fabrici u Kini kao i Excelstor, i da su Excelstorovi diskovi zapravo prave po Hitachijevoj licenci. Ma ko cega znati kakav je tu dil u pitanju Vazno je da se nisu lose pokazali bar za pocetak
[ ranikolahdd @ 24.07.2008. 09:07 ] @
nisu se oni sad pojavili , ima ih odavno, ja imam ovde jedan od 20Gb.
To sto neki stavi svoju nalepnicu ne cini ga proizvodjacem...
Oprez sa tim...
[ JOJO847 @ 24.07.2008. 11:39 ] @
nikola, kakva su iskustva?
[ ranikolahdd @ 24.07.2008. 11:55 ] @
suvise malo ih ima da bi pricali o tome. Ono od ranije je bilo haos
[ Binary Mind @ 24.07.2008. 17:55 ] @
Bogami ja sam u zadnje vreme imao dosta kontakta sa tim diskovima, i za njih znam tek od skora jer stvarno nisam imao prilike da radim sa njima pre. Evo bas danas sam imao jedan na sklapanju. U mozda zadnja 2 meseca sam ih podosta ugradjivao. Njih, Seagate/Maxtor, WD i Samsung uglavnom. Danas sam opet imao na testu 2 WD-a AAKS serije koja su pocela da brljave. U firmi gde trenutno radim uglavnom najvise reklamacija ima na WD, ali se zato WD najvise i prodaje.
[ ranikolahdd @ 25.07.2008. 07:57 ] @
uvek bilo i bice...
[ lancia88 @ 03.08.2008. 10:33 ] @
Pozdrav,

ruku na srce, nije bas da je uvek bilo, ali je zato vec toliko odomaceno, da mozemo komotno da konstatujemo da ce najverovatnije i biti tako ubuduce.