[ Skaarj @ 21.07.2008. 19:06 ] @
U temi koju sam ranije postavio uspesno smo resili nedostatak adaptera na malom ruteru koji sam nabavio. Sada se pojavio drugaciji problem. Ruter funkcionise ali nije moguce uskociti u web admin initerfejs i podesiti ga jer je lozinka promenjena. Fabricki reset ne pomaze tako da mislim da je u pitanju zakljucavanje kroz firmware istog. Austrijski provajder je zatvorio sve mogucnosti pristupa (web, ftp, telnet i tftp) tako da mi jedino ostaje da pokusam da nekako direktno flesujem firmware. Firmware se 99% nalazi na Samsung K8D6316UBM nor flash cipu (nije 100% jer se cip ne vidi od wirelles modula koji je iznad njega zalemljen ali na netu sam nasao slican uredjaj koji ima iste SDRAM cipove kao ovaj pa pretpostavljam da je i flash cip slican). Ono sto se vidi je da je u pitanju SMD pakovanje cipa. Dakle, pitanje je da li je nekako moguce upisati sadrzaj u taj flesh mimo uredjaja (nekim programatorom ili necim slicnim) jer imam noviji flash koji sam nasao na ZyXEL sajtu. p.s. Ovo me zanima cisto radi eksperimenta, jer cu svakako kupiti drugi WIFI ruter a i ovaj me je kostao 200din tako da necu nista izgubiti ako ga sprzim ili onesposobim jer svakako ne mogu da ga koristim. A moram priznati da je pojavila znatizelja kako ovo moze (ili ne moze) da se resi. ![]() [Ovu poruku je menjao Skaarj dana 21.07.2008. u 21:08 GMT+1] |