[ vlada830 @ 23.07.2008. 02:55 ] @
Posedujem Telekom adsl router Huawei SmartAX MT882 i dok sam ga koristio direktno uboden u racunar,portove sam fowardovao bez ikakvih problema,na savim jednostavan nacin,sto se shareing-a tice na dc++ sam mogao da budem acitive user,a sto se utorrenta tice,kvackica u pomenutom programu je bila zelene boje-sto ce reci sve je ispravno radilo.Kada sam ethernet izlaz iz adsl routera ubo u ethernet input wireelss akcess point linksys wrt54g,nisam menjao nista u setupu fowardovanog adsl routera,nisam vise mogao da budem active user na dc++ i utorrent je dobio oznaku zutog trougla sa znakom uzvika,sto ce reci da mi portovi nisu fowardovani kako treba.Na linksys-u wrt54g imam nakacena 2 racunara preko utp kabla i povremeno koristim wi fi mrezu.Probao sam da fowardujem portove za linksys wrt54g kao sto je opisano na portfowarding.com ....ali bezuspesno.Sto se tice p2p mene jedino interesuju torrenti i dc++.Bio bi zahvalan nekome ko je bolje upucen u ovu tematiku od mene da mi pojasni setp by step sta treba da uradim da bi mogao da budem active user na dc++ i da mi utorrent pokazuje kvackicu zelene boje,tj na koji nacin da otvorim sve moguce portove na oba racunara preko ethernet veze,a ako postoji mogucnost da to sve funkcionise i preko wi fi mreze akcess pointa. |