[ Bugarin @ 24.07.2008. 13:57 ] @
| Na računaru na kome radim jedan projekat u Delphi-ju (7), pristupio sam sa drugog računara preko Remote desktop-a, izvršio build projekta i dobio za 500Kb manji izvršni kod (!!!???), nego kad sam direktno na tom računaru.
Ima li ko kakvo objašnjenje za nastalu situaciju. Da napomenem da i program sa tih 500 kila manje radi bez problema (koliko sam mogao da ga istestiram).
Hvala unapred! |
[ savkic @ 24.07.2008. 16:35 ] @
> Na računaru na kome radim jedan projekat u Delphi-ju (7), pristupio sam sa drugog računara preko Remote desktop-a, izvršio build
> projekta i dobio za 500Kb manji izvršni kod (!!!???), nego kad sam direktno na tom računaru.
Jedino mi pada na pamet da je uključeno Build with runtime packages.
[ rambo @ 24.07.2008. 18:04 ] @
Jesi siguran da nisi NEŠTO promenio u kodu? Dovoljno bi bilo da iz uses ukloniš neki suvišni unit i da dobiješ manji EXE...
[ Bugarin @ 25.07.2008. 09:33 ] @
Sad sam pregledao Packages u opcijama i Build with runtime packages je isključen.
A kod nije ni pipnut,naravno (inače ne bih započinj'o temu), jer sam posle build-a preko Remote desktop-a izvršio ponovni build direktno na računaru i dobio EXE za 500 kila veći.
Inače, nisam napomenuo dosad, izvršna verzija je 14.2 Mb standardno, odnosno 13.7 Mb preko Remote desktopa.
Mislim, to u suštini radi (projekat), ali ne smem tako "skraćenog" da ga pošaljem korisnicima, jer nisam siguran šta se desilo, čega nema.
[ savkic @ 25.07.2008. 14:42 ] @
Još nekoliko ideja
Različite compiler opcije (Optimization, Range/Overflow checking, debug info, use debug dcu...)?
Pogledaj i Linker options.
Možda imaš neke resurse koji se uključuju u exe u jednom slučaju ali ne i u drugom.
Možda se koriste (odnosno ne koriste u drugom buildu) JCL Debug data, MadExcept, EurekaLog.
[ Bugarin @ 28.07.2008. 12:23 ] @
Ljudi, hvala na pomoći i angažovanju. Čujte u čemu je štos!
Ja radim na dva monitora u 32 bitnoj grafici.
Remote desktop radi samo sa jednim monitorom i 16 bitnoj grafici (ili je samo tako podešeno kod mene).
I kad sam propustio i jednu i drugu verziju kroz resource editor dobio sam da su jedino razlike u bitmapama (i na dve forme promenjen left i top).
Remote desktom mi je promenio kolor šemu bitmapa sa 32 na 16 bita.
A da je to tako, proverio sam tako što sam mom računaru spustio color quality, na oba monitora, na 16 bita i posle builda dobio, po veličini, identičan EXE kao i sa remote desktop builda.
I sad ne znam na koga da se ljutim, na Borland ili Microsoft (na MS naravno).
Hvala još jednom.
Bugarin.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.