[ bane @ 24.07.2008. 16:13 ] @
Instalirao sam Vistu 64 i sad pokušavam da na istom kompu instaliram i Ubuntu 8.04 64. Kad bootujem sisitem i namjestim da boot bude sa CD-a, ne dajem mi automatski prozor gde se pojavljuje insatlacija. Umesto toga dobijam

grub>

Šta trerba da uradim kako bih započeo instalaciju ove distribucije linuxa?

Hvala!
[ momsab @ 24.07.2008. 16:25 ] @
sta pise u tom grubu?
[ bane @ 24.07.2008. 17:18 ] @
GRUB4DOS 0.4.3 2007 .....

Minimal BASH -like line editing is supported. For the first word, TAB list possible comand comletions. Anywhere else TAB lists the possible comletions of a device/filename.

Inače imam MB ASUS 5PKC i podesim da mi ona bootuje sa CD-a. Bez obzira na podešaanje u BIOSu komp bootuje Vistu. Onda sam pritiskao "c" tokom bootovanaj i dobijao ono gore.

Pokušao am i da instaliram ubuntu iz Viste. Na smamom početku nakon izbora particije i username/password... ubrzo mi traži internet konekciju koju inače trenutno nemogu da ostvarim (čekam ADSL)

Inače na DVD sam narezao .iso file ubuntu koji sam skinuo sa neta.

[ tdjokic @ 24.07.2008. 22:14 ] @
Citat:
bane: Inače na DVD sam narezao .iso file ubuntu koji sam skinuo sa neta.
Kako si narezao - samo kopirao ili narezao kao Image? Ja u zadnje vreme koristim eksterni CD ROM, pomocu USB konekcije, i kod nekih Linuxa mi se desava ovo sto i tebi, sto u mom slucaju znaci da taj Linux ne podrzava boot preko USB, ali za tebe ne znam, jedino ovo sto sam vec rekao.