|
[ SKORPION-MILAN @ 24.07.2008. 19:35 ] @
| hocu da napravim ovo pojacalo na slici
posto sam totalni pocetnik u oblasti pojaca interesuje me sledece:
posto je pojacalo 2x22w jel to znaci da mi trebaju dva zvucnika od 22w?
i gde mogu da kupim takve zvucnike?
hvala
edit: jel dobro ovo pojacalo?
[Ovu poruku je menjao SKORPION-MILAN dana 26.07.2008. u 14:45 GMT+1] |
[ MasterElektroniK @ 24.07.2008. 20:38 ] @
Zasto si se odlucio bas za to pojacalo? Sa seme se ne vidi kakvo je, tako da kakvo je ne znam...
Zasto ne probas da napravis nesto sa IC tda2030, lepo pojacalo,lepo radi itd, itd...
Evo ti link http://home.planet.nl/~midde639/specs/tda2030.pdf
Ne znaci da treba da imas zvucnike od 22W, zvucnici mogu biti jaci,mozes slobodno da spojis i zvucnike od 50-100W,ali nemoj da preterujes...Samo pazi da ako je pojacalo namenjeno za zvucnike od 8ohm, da spojis zvucnike od 8...
Za cega ti treba pojacalo,zvucnici?
[ zeoN_Rider @ 24.07.2008. 21:19 ] @
Za koje namene mislis da upotrebis taj pojacavac?
Pozdrav zeoN_Rider
[ SKORPION-MILAN @ 24.07.2008. 23:39 ] @
da ga spojim na komp
[Ovu poruku je menjao SKORPION-MILAN dana 25.07.2008. u 17:33 GMT+1]
[ Pigoza @ 25.07.2008. 09:21 ] @
Koliko se ja secam,ta sema ti je sa interneta, tu ne pise koje kolo je u pitanju ali mislim da je TDA 1554 ili slicno,kao sto vidis izlazi idu preko elektrolita,uopste mi se ne svidja ta sema, i sumljiva je, jer kad ide izlaz preko elektrolita drugi deo zvucnika-minus ide na minus napajanja,nesto mi nije u redu sa ovom semom.
Drugo ukoliko ti pojacivac ide preko elektrolita izlaznog nema sanse da dobijes 2X22W,mozda maksimum 2X6W,jedino u mostu, to su IC kola koja ne koriste elektrolite na izlazu i u mostnom spoju daju snagu od 20-25W na 4 oma [pri 14.4V.
To su sijaset IC kola: pocevsi od LA 4440 BTL,preko TDA 2005M,pa onda TDA 1553CQ,TDA 8560Q....da ih ne nabrojam vise.
Reci mi koje kolo je u pitanju?
Posto si pocetnik,mogao bi poceti sa kolom TDA2005M to je mono pojacivac 20W/4 oma
iz Radio kluba,mozes da narucis i internetom sajt: www.radioklub.co.yu
pr: RK 2005 Audio pojacavac, bridge, 20W, HiFi, mono, sa TDA2005 4 eura (z
ili : RK 3822 Audio pojacavac 2 X 22W, Hi-Fi, Stereo, TDA1553CQ 10.80 eura
ili : RK 8560 Audio pojacavac 2 X 40W, Hi-Fi, Stereo, TDA8560Q 11.30 eurara
Moja preporuka je RK 3822 stereo pojacivac 2X22W/4 oma sa TDA 1553CQ ili RK 2005
To su kitovi,znaci dobijas sve stampanu plocicu ,delove i ako ti treba nasa pomoc tu smo da napravih solidno pojacalo za kucne uslove-posebno za kompjuter.
Sto se tice zvucnika zvucnici od 15-50W/4 oma ,evo ti sajt nadji Auto tehnika/Auto zvucnici pa biraj,moja preporuka Sony XS1735 sajt : www.tehnomanija.rs ,isto mozes naruciti internetom ili telefonom, ali moras napraviti kutiju za njih.
Drugo da te pitam jesi li razmisljao o aktivnim zvucnicima 2.1 ili 5.1 recimo solidni su za male pare Skyvision 5000 dinara 5.1 sistem,imas na istom sajtu, ili www.svezakucu (imas i auto zvucnike i klasicne Zvucne Hi-Fi kutije i aktuvne avucnike,pod Elektronika/Audio&Video ili Zvucnici ili www.jeftino.co.yu ili www.skyvision.co.yu, ili idi na www.elementa.co.yu imaju svakakve zvucnike i za auto i za pravljenje HI-FI i gotove zvucne kutije(pogledaj zvucne kutije za kucni bioskop,ali su 8 oma pa ce ti slabije zvucati, ali za kompjuter dovoljno)
Samo da ti navedem pr, nije neki kvalitet ali prelepo izgledaju SAl zadnji par kosta 1500-2000 dinara, za te pare nemozes ni zvucnike da kupis,ne reklamiram ih, ali moj savet:
Najlaksi nacin je da kupis aktivne kutije bilo 2.1 ili 5.1, a ako bas zelis da pravis pojacalo OK dao sam ti savet, jedino kutije ipak kupi za pocetak daop sam ti savet na kraju, ipak je na tebi da odlucis, jos nesto prvo dobro pregledaj sajtove sto sam ti dao ,pa razmisli-puno pozdrava i srecan rad.
Pigoza!
[Ovu poruku je menjao Pigoza dana 25.07.2008. u 11:12 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao Pigoza dana 25.07.2008. u 11:15 GMT+1]
[ SKORPION-MILAN @ 25.07.2008. 11:08 ] @
Pigoza hvala puno na detaljnom objasnjenju
jeste ovo pojacalo je sa TDA 1554 evo dole imas fajl sa semom i neki tekst o njemu,ali odustao sam od njega posto imam knjigu mala skola elektronike uradicu neko pojacalo iz nje.
Uzecu neku semu iz rk i napraviti,planirao sam jos da mu dodam vu metar isto ima sema u rk,ali videcu jos.
[ Pigoza @ 25.07.2008. 11:27 ] @
OK,tako se i pocinje,uzmi stavi obavezno i kit sa stereo pretpojacivacem i tonskom kontrolom
RK 3765 STEREO predpojaèavaè sa TDA1524A, sa regulacijom jaèine, boje, balansa... 13.20
po mogucnosti i 2X
RK 3600 Ekvilajzer, pet kanala 9.60
Naravno da mozes da stavis i led Vu metar......
Kasnije ces sam praviti plocice sa raznih sema,koje ti odaberes, mozda i zvucne kutije....
Pozdrav i srecan rad, sto zapnes ti vici, tu smo,Pozdrav!
[ SKORPION-MILAN @ 25.07.2008. 16:31 ] @
ja zaboravio da postavim fajl za ono pojacalo 2x22w,evo ako nekom mozda zatreba.
sam cu praviti plocice,to mi nije problem do sad sam napravio brdo raznih projekata ali nazalost nisam ni jedan pojacavac tj jesam jedan u skoli ali to je neko osnovno.
Uradicu ovo sto si mi rekao samo ne znam da li da pocnem sad ili posle mora.
ako nesto zapne,javljam se ovde za pomoc
pozdrav
edit: reci mi samo gde vezem ekvilajzere pre pretpojacavac ili izmedju...ili posle pojacavac i kako? a gde vu metre?
[Ovu poruku je menjao SKORPION-MILAN dana 25.07.2008. u 17:48 GMT+1]
[ dule6491 @ 25.07.2008. 22:46 ] @
Predpojacavac vezujes pre pojacavaca,a za vu metar zavisi. Imas razlicite vu metre...
[ SKORPION-MILAN @ 25.07.2008. 23:00 ] @
za predpojacavac sam znao
a kad se budem odlucio koji cu vu metar da pravim postavicu semu ovde pa ce mi neko odgovoriti gde se on montira
[ SKORPION-MILAN @ 26.07.2008. 00:38 ] @
znaci napravicu kad se vratim sa mora:
1. pojacalo 2x40w (iz radio kluba sema) 11e
2. predpojacalo (radio klub) 13e
3. 2x led vu metar (radio klub) 10e (jedan 5e)
4. kutija aluminijumska (radio klub) 16e
5. ostale sitnice (hladnjak,kablovi,prekidaci....) oko 20e
gore navedene cene su bez transformatora
e sad interesuje me sledece: pojacalo radi na 18v,a predpojacalo 8-15v jel za ova dva uredjaja mogu da koristim ovaj JEDAN transformator http://radioklub.co.yu/katalog/komponente.php?q=12VX2+120VA+TORUS
samo da napomenem da u opisu seme pojacala pise da se automatski gasi na 19v (a ja sam izracunao da ovaj trans. sa elektrolitima daje 18,9 V) jel to nece gasiti pojacalo?
znaci ako ovo sve odgovara pojacalo ce me izaci oko 7000-7500 dinara
ako bude radilo ja cu biti zadovoljan
znam da za gore pomenute pare mogu kupiti neki solidan sistem,al drugaciji je osecaj kad sam napravim,to se ceni :D
[ dule6491 @ 26.07.2008. 02:55 ] @
Lose si izracunao... Posle ispravljaca ces imati 16.92VDC. I to nece gasiti pojacalo.
[ zeoN_Rider @ 26.07.2008. 06:23 ] @
@SKORPION-MILAN,ako pocinjes da pravis ovakav pojacavac da bi vezbao Svaka cast.
Inace na sve to dodaj novcana sredstva gde ce konacna suma biti i preko 100€, a za te pare mozes da kupis polovan, ispravan pojacavac, cak i vece snage.
Ali ako bas insistiras, samo napred.
Pozdrav zeoN_Rider
[ dule6491 @ 26.07.2008. 10:47 ] @
Nisam napisao +/-16.92DCV...
[ SKORPION-MILAN @ 26.07.2008. 12:44 ] @
dule6491 hvala sto si me ispravio
edit:nacrto sam skicu kako bi izgledala prednja i zadnja strana pojacala
[Ovu poruku je menjao SKORPION-MILAN dana 26.07.2008. u 15:20 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao SKORPION-MILAN dana 26.07.2008. u 16:02 GMT+1]
[ SKORPION-MILAN @ 26.07.2008. 20:34 ] @
za ovo pojacalo pise da daje na 4 oma 20w po kanalu a na 2 oma 40w po kanalu ako ja stavim na jedan kanal dva paralelno vezana zvucnika od 4 oma(time cu u teoriji dobiti jedan od 2 oma) hoce li on onda davati 40 w po kanalu?
[ guja011 @ 26.07.2008. 21:27 ] @
napon nije 16,92 već manji jer imaš pad na diodi koja vodi, i to je takođe samo vršna vrednost. pošto pojačalo "vuče" kada ga odšrafiš, biće manji napon tačnije veća talasnost (=znači manje od izračunatog) a takođe i "školski" pad na diodi će biti veći kao i pojava (ignorisanja) otpora primara trafoa (mala ali primetna).
i na kraju ako misliš da imaš 40 po kanalu, onda trafo od 120 nije dovoljan.
[ guja011 @ 26.07.2008. 21:30 ] @
jedna mala preporuka: oslobodi se cifara, pojačalo može biti slabo ili jako (ili potaman, što je retko- to je obično jače pojačalo koje razumno odvrćeš) a pošto ne radi samo već sa zvučnicima koji opet mogu biti kojekakvi, cifre malo znače
[ dule6491 @ 27.07.2008. 02:35 ] @
Pad napona na diodi? Aj mi reci ko to jos racuna? Jok,napon ce da bude apsolutno uvek 16.92V. Nesto si se mnogo ti uhvatio za mene... Nisam ja debil da mi se pali lampica. Aj samo iskuliraj od mene.
[ SKORPION-MILAN @ 27.07.2008. 03:34 ] @
ko da iskulira ja ili neko drugi?
guja011 u knjizi mala skola elektronike pise da je za ovo pojacalo dovoljan i trafo od 100,jer koliko sam shatio za ovih par dana koliko citam ovaj forum audio elektronika transformator mora da bude onoliki koliko pojacalo daje vati
[ guja011 @ 27.07.2008. 09:13 ] @
može u rk knjizi da piše šta hoće, filipsovi podaci su valjda merodavni .
nemaš 40w već manje, 30w, pa je onda trafo nekako dovoljan.
vidi prilog
[ SKORPION-MILAN @ 28.07.2008. 01:50 ] @
posto mi je ovo prvo pojacalo nije bitno dali ce davati 30 ili 40 w po kanalu,vazno je da proradi
jel moze neko da mi odgovori na ovo pitanje:
Citat: SKORPION-MILAN: za ovo pojacalo pise da daje na 4 oma 20w po kanalu a na 2 oma 40w po kanalu ako ja stavim na jedan kanal dva paralelno vezana zvucnika od 4 oma(time cu u teoriji dobiti jedan od 2 oma) hoce li on onda davati 40 w po kanalu?
[ Pigoza @ 28.07.2008. 14:31 ] @
Da ,tako se i radi, jer je i namenjen za auto,vrlo tesko se nalaze zvucnici od 2 oma, imaju oni sa duplom pobudom ali.....
Poenta je moze i tako je i namenjeno da daje 40W na 2 oma, ali moras imati dooobar!!! hladnjak i silikonska pasta izmedju IC i hladnjaka,ja bih ti savetovao da ipak ides na 4 oma, jer ce ti pojacalo sigurnije raditi,pouzdanije,bolje upravljati sa zvucnicima manje se opterecivati i manje grejati.
Bas zato sto ti je prvo pojacalo idi na 4 oma,inace u teoriji tacno je da ce dati 40W na 2 oma,takodje i povecanjem napona do maksimalnih 18VDC-obavezno stabilizovani napon moze se povecati znatno snaga,ali to samo sa 4 oma, sa 2 oma ne igraj se,velike su tu struje.....
Pozdrav i sve najbolje(inace kad ti bude lepo radilo na 4 oma, i radi ti tako 2 sata a da mozes ruku da drzis na hladnjak, onda mozes i da probas da mu stavis paralelno jos dva zvucnika od 4 oma pa da dobijes opterecenje od 2 oma odnosno ukupno 40W snage ali 10%THD ako ne i vise znaci upotrebljibo oko 30W).
[ Pigoza @ 28.07.2008. 14:47 ] @
Trafo moze biti iste snage koliko je i pojacivac ali to je minimum znaci ako je 2X40W=80W(ne racunajuci disipaciju u kolu,znas da je AB klasa pa u najboljem slucaju imas 40% disipacije jos, pa disipacija na diodama i trafou, znaci negde oko 150W.na Borinom sajtu imas sve o trafoima i dobro je znati da je dobro da trafo bude duplo jaci od snage pojacivaca,to je preporuka, znaci 2-2,5X i miran si, a nemas problema i ako bude 3X jaci.
Znaci ako zelis za 2X40W preporucljivo 150-200W trafo.
Predpojacivac ide prvo pa ekvilajzer jer moze da podnese ulazne napone i do 8V, a i logicno je,jer kako ces da preklapas na ulaze ako ne iz pretpojacivaca,ili da napravis poseban uredjaj ekvilajzer pa ga posle stavljes gde hoces pa vidis gde ti je najbolje, a mozes da ga koristis i za druge pojacivace.
Sto se tice napona napajanja moras da znas da je vrlo povoljno odnosno veoma bitno da predpojacivac i svi uredjaji koji rade sa malim signalima imaju svoje stabilizovanio napajanje, to je najbolje resenje i to da se prave mono blokovi i posebna napajanja-to je najbolje, a inace mozes da koristis i iz trafoa pojacivaca ali se preporucuje da imas posebne namotaje za pretpojacivac i ostale uredjaje(vu metar,ekvilajzer...)
Ono sto sam ja prokuzio Vu metri u RK se kace na izlaz zvucnika,sto ja ne volim jer ako ne pojacas dovoljno neces imati pun otklon ili pravi prikaz ulaznog signala,mozda moze Guja ,Proko i drugi da pomognu,tako da postavis semu ovde i da pomocu obaranja otpora-smanjivanja poveca se osetljivost uredjaja-IC kola i onda moze da ide na prepojacivac odnosno posle pretpojacivaca a pre ekvilajzera,onda ti pokazuje kakav je u originalu signal koji ulazi, ako ga postavis posle ekvilajzera pokaziva ce ti svaku promenu koju napravis na ekvilazeru, a mozes i kako je u semi na zvucnike t.e. izlaz pojacivaca pa ti pokazuje i snagu pojacivaca i koliko pojacas toliko ce biti osetljiviji vu metar, odnosno tolio ce ti led svetliti-broj.
Tvoje je da biras, ja preferiram na pretpojacivac a najbolje je da sam ekvilajzer ima svoj pretpojacivac ,pa posle pretpojacivaca za pojacivac stavis taj pretpojacivac za ekvilajzer i tako se izbexu sve moguce smetnje koje bi pravili led vu metar pri malim ulaznim signalima,jer sve je povezano i sve od svega zavisi-zujanje......
Pozdrav i slobodno mozes i na privatni email; [email protected]
Pozdrav!
[ SKORPION-MILAN @ 28.07.2008. 15:41 ] @
hvala puno na detaljnom obrazlozenju
stavicu onda po jedan zvucnik od 4oma na svaki izlaz,pa cemo da vidimo rezultate.
[ Pigoza @ 28.07.2008. 16:20 ] @
Samo da ti jos nesto predlozim, neki ljudi na forumu su koristili taj pojacivac i veoma su zadovoljni basom ali fale im srednji tonovi,naravno da ce ekvilajzer to da popravi, ali tvoj je izbor.
Ja sam ti predlozio kit sa TDA1553CQ jer ima bolje perfomanse od TDA8560Q.Ti biras, i molim te poseti Botin sajt ako neznas adresu napisacu ti je, naci ces o napajanju sve sto te zanima.
DULE ,nemoj da se ljutis,pa drugari smo, a Guja ima zaista veliko postovanje i mozda je mladji od mene ali uliva mi postovanje jer zaista poznaje svoj posao,jedino sto je kus na recima,izgleda nevoli mnogo da prica ili kuca na tastaturi,ukazi malo postovanja,jer su od samog pocetka tu i on i Bora,Arnold,Zeon....meni su mnogo pomogli....
Evo ti fabricki podaci za TDA 1553CQ i TDA 8560Q.
To su znaci autocar amplifier, i obicno ide trafo sa 13VAC na sekundaru,naravno damoze i 12VAC,sa torusom od 120W mozes da guras ali savet mo ipak 4 oma.
Gledao sam ti crteze i seme,prva koju si postavio na pocetku teme se uopste ne slaze sa drugima jer ima elektrolite od 3300uF a to nemas kod Tda1554
Sto se tice crteza nemoj da se ljutis,ali mozda malo preraspodelis drugacije dugmad:
Konkretno ,Vrlo je lepo i profesionalno da je Volume-Jacina na Sredini pojacivaca i bude najveci tockic,cak mozes da napravis malo vecu rupu od tockica i unutra smestis plavu ,zelenu ili kakvu god zelis led diodu i da ti svetli,lepo izgleda,ja sam izbusio rupu na potenciometru -Volume plasticnom i stavio malu 3mm led diodu i svetli pa pokazuje dokle si pojacao.
Zatim Masom uredjaji se pale na levoj strani-znaci levo ide prekidac za on/of
sa leve strane bi mogao da stavis led diode uspravno pa da se na kraju sire vodoravno -- --
I I
I I
Kontas otprilike kako idu...
ili ih sesti paralelno ili u luku sa potenciometrom.
Tu moze da ti bude(na levoj strani) mute,stand by,prekidac
Na desnoj strani od Volume moze kako si i nacrtao Visoki,Basovi,Balans,kao i preklopnik za ulaz, i to recimo na donjem delu a iznad vodoravno ekvilajzeri(iznad dugmad za visoke.....)
Korisno je imati led ako budes stavljao ventilator kako sam video ali imas kit u RK temperaturni relej , pa ako nema kako da ga podesis na 70 stepeni uzmes casu veoma tople vode ali da mozes da je drzis u ruci duze vreme ,pa senzor stavis uz casu-zalepis salotejpom i onda da ti se ukljuci relej,tako podesen uredja ce ti paliti ventolator kad treba, i pojacivac ce imati optimalnu temperaturu,jer nije dobro ni kad je hladnjak hladan ili mlak , i tu led napred tako da znas kad se ugrejalo pojacalo i radi ventilator pa bi mozda moglo malo da smanjis Volume,razni eksperimenti tu mogu i zstite da se prave.
Aluminijumsko kuciste lepo izgleda i divim se tvome entuzijazmu gde pare nisu problem -toliko i gde je zelja za svoje D.I.Y pojacalo velika, ali razmisli o pocinkovanom limu ili celicnom ili hromiranom,najbolje obican gvozdeni lim pa ga zastiti i ofarbaj jer je bolje za uredjaj,bolje ce ti objasniti Guja,zbog elektromagnetni smetnji...Ali ti si gazda
Drugo ne stavljaj blizu uticnice za input i output,nikako jedna iznad druge,udalji ih koliko god mozes kao i kablove unutra.
Uzmi slobodno ideje ali od HI-end pojacala i visoko profesionalna,jer oni ne propustaju nista slucaju zasto nesto tu stoji,idi na sajt i pogledaj kako izgleda neki maranz,Rotel,otpozadi kao i napred.
Pozdrav i tu smo,jos jednom poseti Borin sajt mislli da bi www.apsolut.co.yu
Odmori se lepo pa na posao ,da vidimo ljutu mahinu!!Pozdrav drugar!
[ guja011 @ 28.07.2008. 16:50 ] @
tinejdžer guja je stariji od tebe za tričavih 12 godina 
[ Pigoza @ 29.07.2008. 09:29 ] @
Gujo, pa ja imam 34 godine ,nije valjda da ti imas tliest tli i jos malkice?/?
Nikad po odgovorima ne bih zakljucio to, nekako mi deluje znas na one fakultetdzije-bez uverde kolegama,koji jos uvek bubaju.
Pa ti si iskaljena verzija,ooo pa onda tebe mozemo da drzimo za rec i znanje,ima da nam odgovaras na pitanja,sve dok ne naucimo to sto znas(sala prijatelju)
Pozdrav kolega i druze!!!
[ SKORPION-MILAN @ 29.07.2008. 22:42 ] @
hvala puno na podrsci,i hvala na adresi borinog sajta vidim da ga svi spominju ali nigde adrese,sad cu da idem da pogledam sta sve ima
pozdrav
edit: jesi siguran da je to adresa borinog sajta,ovo je neka auto radionica
[ Pigoza @ 29.07.2008. 23:43 ] @
Izvini pogresio sam:
http://bas.elitesecurity.org/ ili http://www.bas.plumts.com/
Tu ima bas dosta da se nauci!
Pozdrav!
[ SKORPION-MILAN @ 30.07.2008. 01:42 ] @
kad kliknem na audio projekti trazi mi da se registrujem,a nema ni jedan meni sa opcijama osim onog glavnog.
jel na sajtu nema sema pojacavaca osim onih u novosti na sajtu?
[ misaa @ 30.07.2008. 11:01 ] @
Moras imati Javu instaliranu da bi ti prikazao menu, i ne moras biti registrovan.
[ Pigoza @ 30.07.2008. 14:47 ] @
Odgovorio ti je Misaa, skini sa neta Javu(programski jezik) pa ces mozi da vidis sve u menijima.
Pozdrav!
[ SKORPION-MILAN @ 30.07.2008. 15:00 ] @
ok,prvi put kad sam otisao na sajt mi je to pisalo ali ja sam zatvorio taj prozor,jer sam mislio da imam javu,posto u skoli radimo programiranje u njoj,pa kuci malo vezbam,ali sam zaboravio da sam reinstalirao windows.
instalirao sam i opet nema nikakv meni,evo slika kako izgleda sajt
sad hoce kad sam otvorio u exploreru
[Ovu poruku je menjao SKORPION-MILAN dana 30.07.2008. u 16:15 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao SKORPION-MILAN dana 30.07.2008. u 16:18 GMT+1]
[ Aleksandar Đokić @ 30.07.2008. 15:25 ] @
[ SKORPION-MILAN @ 30.07.2008. 15:54 ] @
radi sad...
[ SKORPION-MILAN @ 01.08.2008. 19:21 ] @
evo sta se radilo u medjuvremenu pred odlazak na more (od sutra pravimo pauzu 10 dana)
strob...
ima potenciometar kojim se regulise brzina,ugradjen je u kuciste reflektora.
uskoro i video
[ SKORPION-MILAN @ 01.08.2008. 19:25 ] @
evo video
http://www.youtube.com/watch?v=SttKs4Ufm2k
u jednom trenutku se vidi kako svetli kao reflektor bez blicanja,to je kad je potenciometar okrent skroz u jednu stranu
[ zeoN_Rider @ 01.08.2008. 23:37 ] @
Citat: SKORPION-MILAN: evo sta se radilo u medjuvremenu pred odlazak na more (od sutra pravimo pauzu 10 dana)
strob...
ima potenciometar kojim se regulise brzina,ugradjen je u kuciste reflektora.
uskoro i video
A kakve veze ima strob sa pojacavacem 2 x 20W, ili sam propustio nesto?!
Pozdrav zeoN_Rider
[ SKORPION-MILAN @ 01.08.2008. 23:47 ] @
Citat: zeoN_Rider: A kakve veze ima strob sa pojacavacem 2 x 20W, ili sam propustio nesto?!
Pozdrav zeoN_Rider
nema nikakve veze,nego da upotpunim vreme,a u ovom delu foruma ima dosta tema o light efektima pa reko da okacim.
[ zeoN_Rider @ 01.08.2008. 23:54 ] @
Ma OK. samo nisam nikako uspeo da shvatim, mislio sam da si zvukom modulisao rad Stroba, pa sam poceo da razmisljam kako to uopste moze!
Pozdrav zeoN_Rider
[ SKORPION-MILAN @ 02.08.2008. 14:21 ] @
to sam i ja razmislajo verovatno moze
[ SKORPION-MILAN @ 15.08.2008. 19:05 ] @
zovnem radio klub da proverim cene kompleta pojacala i predpojacala i oni mi kazu nemamo na stanju bice za tri cetiri nedelje.Ne mogu da verujem ja taman skupio pare i sad moram da cekam.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|