[ BigFoot @ 25.07.2008. 13:36 ] @
Da li je moguće potpuno očistiti drajvere za sve što se ikad zakačilo na USB, tako da to ponovo bude prepoznato sledeći put kad se spoji na USB port?

Koristim Windows XP SP3, a na USB portove je do sada priključeno mnogo različitih flash-eva, digitalnih foto-aparata, štampača i sl. tako da je USB portu asociran svaki taj uredjaj i XP je prestao dalje da prepoznaje nove USB periferije. U registry sam pronašao da je sve zapisano ispod HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\USB i HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\USBSTOR, ali te ključeve ne mogu da brišem. Pokušao sam i sa brisanjem USB portova iz Device Manager-a, ali posle prepoznavanja, opet je sve isto.

Ima li kakvog načina da se USB potpuno očiste da budu kao kod nove instalacije?
[ Catch 22 @ 26.07.2008. 02:04 ] @
Control Panel / System / Advanced / Environment Variables / System Variables / New
Pa upiši sledeće, kao na slici ispod

[att_img]

Onda otovori Device Manager i na meniju View / Show hidden devices (uključi opciju)
Posle ovoga ćeš moći da vidiš sve uređaje koji su ikada bili instalirani na sistemu... oni koji trenutno nisu aktivni su označeni bledo-sivim slovima pa ih deinstaliraj (desni klik pa uninstall)

Redom počisti sve po kategorijama...

+Disk drives
+Storage volumes
+Universal Serial Bus controlers

Posle čišćenja restartuj mašinu...

[ BigFoot @ 27.07.2008. 10:42 ] @
Mudro zboriš starče
Biće da si u pravu... Hvala!
[ Catch 22 @ 27.07.2008. 13:05 ] @
Citat:
BigFoot: Mudro zboriš starče
Biće da si u pravu... Hvala!

Nema na čemu, a za ono "starče" neću ni da komentarišem (...šta vam je svima zadnjih dana, jel ja to treba da se trajno odjavim sa ovog foruma?)
[ BigFoot @ 27.07.2008. 19:02 ] @
Šala, naravno, a nisam pratio šta ti je još ko rekao pa da se ne ponavljam...