[ salec @ 25.07.2008. 16:20 ] @
Radi se o WAN sistemu koji (treba da) razmenjuje pakete preko mreznih prikljucaka koji su fizicki point-to-point. Zamislite da su to, na primer, ethernet kartice koje su spojene sa drugim identicnim sistemima preko crossover kablica (znaci, na svakom segmentu se nalaze iskljucivo dva kompa) i da je mreza topoloski ... mrezasta :) odnosno "mesh".

E sad, ja mogu interno svakom interfejsu da dodelim neku IP adresu i da ga konfigurisem kao pointopoint pomocu ifconfig-a.
Takodje, mogu da u ifconfigu upisem neku IP adresu suprotne strane sa opcijom dstaddr. Medjutim, zanima me sta ce se dogoditi kada sa druge strane dodje paket u cijem zaglavlju pise kao odredisna neka druga IP adresa od one koju sam u ifconfig zadao. Znaci, ako je interfejs proglasen za pointopoint, da li se onda zaglavlja paketa pre rutiranja modifikuju u adrese zadate ifconfig-om ili se takvi paketi jednostavno odbace? Da li to sljaka sa svakim network device-om ili samo sa ppp, plip, itd. , odnosno samio ako je pisac device-a predvideo da se tako nesto radi.

Krajnji cilj mi je da podignem sve interfejse sa razlicitim dstaddr adresama, tako da imam jednoznacno preslikavanje odredjena IP adresa na odredjeni device i da onda u userspace programu mogu da otvorim TCP sokete prema svakoj od tih adresa (odnosno stanica na drugoj strani) koje sam zadao i da znam ko mi se javlja po tome na kom soketu sam primio poruku, a da na primer svaka stanica koristi interno isti skup dstaddr adresa. Da li to moze tako?