[ shaxy @ 25.07.2008. 16:34 ] @
Ovako, kupio sam skoro taj lap-top i primetio nesto zanimljivo. Kada ukljucim lap-top i pokrenem program everest (ili core temp) primetim veoma veliku temperaturu (oko 56 stepeni u idle, cak ode i do 65 stepeni ako odigram neku igru) kao i napon CPU core koji je 1,4 V. Medjutim, dovoljno je da stavim comp u stand by bar 5 minuta, i posle toga temperatura u idle je 47-48 stepeni a pod opterecenjem ne prelazi 52, s tim da se brzo vrati na 48. Takodje, napon CPU core je tada 1,1V.
Da li je jos neko primetio to (vlasnici 6720s) i da li mozda neko zna o cemu je rec?
[ shaxy @ 25.07.2008. 21:57 ] @
Na zalost, ipak je problem......temperatura se smanji zato sto posle stand by takt opadne na 798MHz i tako ostane do sledeceg startovanja windowsa. Inace, procesor je Intel coreduo na 1866MHz, a pre stand by takt je 1862MHz
[ migidnb @ 04.08.2008. 10:13 ] @
meni se takodje vrlo brzo hladi procesor kad se ugreje na 50+ stepeni
[ shaxy @ 04.08.2008. 15:20 ] @
Uspeo sam da resim problem! Samo sam instalirao XP service pack 2 i procesor je poceo normalno da radi (promenljivi takt zavisno od zahtevnosti za procesorom,dok je do tada radio samo u dva rezima,jedan sa max taktom kada se podigne windows,i drugi posle stand by sa taktom 768 MHz) tako da sada temperatura retko prelazi 50 stepeni!
[ lazar.mladenovic @ 17.06.2010. 15:44 ] @
I ja imam isti problem na laptopu HP6720s (coreduo na 1.46MHz) , temperatura je stalno oko 56 stepeni a imam instaliran Windows XP service pack 2. Jel moze neko da pomogne? Mislio sam da je pun prasine pa sam ga nosio u servis da ga ociste ali i dalje ista prica... kad su malo nize temperature napolju onda malo bolje radi ali se vrlo brzo ugreje...
[ bttp @ 17.06.2010. 15:57 ] @
U Vista Balanced Power režimu, OS obara i podiže napon i takt procesora u skladu sa potrebama. Znači kad je OS idle, u balanced režimu meni je napon 1,0V. U režimu Full Performace je uvek pod punim naponom najbržim taktom (kod mene 1,4V i 2.0GHz).
[ saneldz @ 17.06.2010. 21:11 ] @
Ja imam HP 6820s ali mislim da je isti procesor (T2390 1.86GHz) i temp je trenutno 64°C.
Pored toga, ventilator je poprilicno bucan. Prije nekoliko mjeseci sam ga dao na temeljito ciscenje i radio je jako tiho,
skoro pa necujno, samo bi se po vecem zauzecu procesora ventilator palio na vise. Ali sad je stalno bucan i dosta iritantan.
Mozda je to samo serija laptopa koja ima lose odradjeno hladjenje, jer se iznenadim kad vidim tudji laptop
na ovim vrucinama kako radi tiho, "prede" kao maca a na dodir nije ni priblizno topal kao moj laptop.
[ lazar.mladenovic @ 18.06.2010. 00:02 ] @
Ocigledo je to mana ove serije, meni ventilator i nije nesto bucan jedino sto stalno radi, inace mene lepo sluzi i u potpunosti sam zadovoljan izuzev ove male sitnice...imam ga dve i po godine i upaljen je po ceo dan i nisam imao nijedan drugi problem do sada.

poz