[ lemiar @ 25.07.2008. 19:21 ] @
Pozz intresuje me da li je neko probao Windows XP SP3 i kako mu se cini, da li ima bag-ova (i koji su se njemu javili) i da li da ga instaliramo ili ne??? |
[ lemiar @ 25.07.2008. 19:21 ] @
[ Hackman @ 25.07.2008. 19:35 ] @
Ja sam ga isprobao, kada sam ga instalirao većina programa koje koristim
nije hteloda se instalira, pa sam ga posle sat vremena razinstalirao. [ kristi1 @ 25.07.2008. 19:43 ] @
Ja sam ga instalirao cim je izasla zvanicna verzija, i nisam imao problema nikakvih, radio sam i update posle toga, znaci instaliraj ga obavezno, ili jos bolje uradi slipstream ako planiras da obaras sistem. Sistem je stabilniji nego sa sp2.
[ edin555 @ 25.07.2008. 20:12 ] @
Sve je ok sa SP3, jedino, nisam siguran ali mislim da net framework nije u tom paketu, a on je opet potreban za rad nekih programa koji se ne mogu instalirati bez njega (npr. neke wirelles kartice, eventualno stampaci i druge aplikacije itd...).
Moj savjet je da stavis sp3 i instaliraj po potrebi neki od netframework-a ukoliko budes imao problema prilikom instalacija nekih programa. [ Stefan Markic @ 25.07.2008. 22:56 ] @
U jednoj drugoj temi mnogi su ga hvalili da im se sistem malo brze podize. Meni se podize sporije. :( Osim toga, sistem radi brzo i stabilno.
[ djyova @ 26.07.2008. 00:13 ] @
SP3 radi odlicno. Sistem sa njim radi brze i bolje. Ja nisam imao ni jedan jedini problem sa instaliranjem bilo kog programa. Kada je izasao SP3 skidao sam 5-6 razlicitih verzija XP-a u koje je vec bio integrisan ovaj servis pak, ali sam sa svima imao raznih problema. Resio sam da ga slipstrimujem na moj stari XP SP1 koji mi je radio perfektno. Nakon toga je sve profunkcionisalo bez problema. Osetio sam znatno ubrzanje u svim segmentima sistema. Doduse trenutno imam slabiju masinu, pa se ubrzanje vise primecuje. Kod komsije na jakoj masini je ubrzanje manje vidljivo, ali se ima osecaj boljeg "plivanja", odnosno "mekseg" i "lepseg" rada.
[ shut_down @ 26.07.2008. 12:13 ] @
Ja sam imao problema kada sam instalirao SP3 na sistem star oko 2-3 meseca. Ali posle kada sam podigao win sa integrisanim SP3 sve radi normalno.
[ lemiar @ 26.07.2008. 12:35 ] @
Da li neko moze da mi obljasni (da me ispravi ako gresim) slipstream je instaliram SP2 pa skinem SP3 i onda ga update-ujem ili je to nesto sasvim drugo???
I da li mi neko moze obljasniti kako napraviti butabilan SP3 (cist znaci nikakve budzevini, i sl.), ili pak to moze da se nadje na netu (kokretno me zanima, da li je Microsoft izbacio tako nesto???)???? [ Catch 22 @ 26.07.2008. 13:47 ] @
^ Pogledaj ovu veliku, zaključanu temu (radi bržeg pada u zaborav valda, šta li?):
MS Windows® XP Service Pack 3 (SP3) Tu imaš sve što te zanima, linkovi, objašnjenja... ![]() [ Iksi @ 27.07.2008. 20:11 ] @
Pozdrav daco! Upravo pisem preko xp-a sa sp 3 i nemam nikakvih problema osim
sto jedan program nece da se instalira, u pitanju je program za servise mobilnih telefona. Sve ostalo radi savrseno. P.s koji tebi program nije hteo da se instalira? [ djyova @ 27.07.2008. 20:41 ] @
Jesi li probao da ga pokrenes kada ulkjucis "Compatibility" / "Run this program in compatibility mod for:" / "Windows 95". Meni je tako proradila jedna instalacija koja je na SP1 htela, a na SP3 nije htela da se pokrene.
[ Jovan 1988 @ 28.07.2008. 00:28 ] @
Sad sam na visti,ali ali sam pre 15-tak dana koristio Xp SP3,Kad sam ga koristio bio je isti kao i SP2,sve je radilo,stvarno nisam primetio nikakvu razliku:)
[ Iksi @ 28.07.2008. 00:29 ] @
da da ali evo poruke koju dobijem sta god da uradim:
>SetupNewsetup.cpp (135) PAPP: PVENDOR: PGUID: $14.0.0.162 @Windows XP Service Pack 3 (2600) IE 6.0.2900.5512 OK [ drvlada75 @ 28.07.2008. 08:12 ] @
Instalirao sam ga pre nekog vremena na svezu, originalnu verziju SP2 i zesce se pokajao...
![]() Pri podizanju sistema , posle prvog crnog ekrana na kome pise Windows XP, pojavljuje mi se plavi ekran sa porukom Please wait............ (tackice se polako pojavljuju) Ovo moze da traje 5, moze 10min a desava se i da se sistem ne podigne... Kada se sistem podigne, mogu ga restartovati milion puta, podicici ce se za trenutak, bez izludjujuce poruke. Pretrazio sam sve na Internetu i prakticno nikakvo resenje nisam nasao... Racunar je nov, bez virusa i ostalih napasti... [ Catch 22 @ 28.07.2008. 11:02 ] @
Citat: drvlada75: Instalirao sam ga pre nekog vremena na svezu, originalnu verziju SP2 i zesce se pokajao... :( Instalirao si ga kao upgrade iz Windowsa ili kao Repair Install sa butabilnog CD-a? [ drvlada75 @ 28.07.2008. 12:01 ] @
Kao upgrade sa Windows Update sajta....
[ kristi1 @ 28.07.2008. 12:47 ] @
Vlado nisi li umrezen snekim u lokalu, imao sam slican slucaj kao tvoj, kad smo povadili kablove radilo je exstra.
[ drvlada75 @ 28.07.2008. 14:55 ] @
Jesam u mrezi (velikoj)...Medjutim...
Sve sam otkacio i mrezu i sve moguce periferije (osim monitora ![]() Nece i nece... [ nikni4 @ 25.08.2008. 13:12 ] @
Ovako, kao prvo sve zavisi koji Win XP SP3 ste instalirali, u koliko ste skinuli Win XP SP3 sa neta i instalirali ga i imate problema (nije ni cudo jer ko zna ko je i sta radeo sa tom verzijom). Ja sam instalirao na sigurno jedno 50-tak racunara SP3 (slipstrimovan SP2 originalni disk sa finalnom verzijom SP3 06.05.08 sa Microsoftovog sajta) sto starijih konfiguracija sto najnovijih i na nijednom nisam imao problema sa bilo kojom instalacijom programa igrica ili... . Sistem zaista radi bolje, stabilnije i brze. Topla preporuka svima! Pozzzzzz!!!!
[ drvlada75 @ 25.08.2008. 14:44 ] @
Imam originalni Windows Xp SP2, update skinut sa Microsoftovog sajta. Znaci, kod mene je ta mogucnost iskljucena.
SP2 prethodno nije updateovan, niti su na njemu bili instalirani programi. Znaci, cist, originalni Win i originalni update..... i posle updateovanja SP3 ....Please Wait.............problem ![]() [ kristi1 @ 25.08.2008. 15:13 ] @
Verovatno si imao neki problem u sistemu pre nego sto si up-to-date sp3, ja sam instalirao sp3 odma nakon objavljivanja i evo radi bez problema, znaci nikad mi stabilniji sistem nije bio. Uz to cesto testiram pojedine programe (inataliram-uninstaliram).
[ bttp @ 25.08.2008. 21:17 ] @
Moje mišljenje, hmm... XP SP3 - obsolete, još malo pa legacy.
[ Milan86 @ 25.08.2008. 21:30 ] @
Ok je SP3 samo šteta što MS neće nikada izdati DirectX 10 za njega. Brz, stabilan sistem, samo je šteta stavljati ga na dual core mašine...tu XP SP3 nema šta da traži jer Vista daleko bolje radi na dual core mašini od XP-a.
[ Stranger2 @ 26.08.2008. 00:00 ] @
Ja sam instalirao service pack 3 i nisam primetio nista novo i nikakve razlike u brzini. Pre toga sam koristio XP SP2 bez ikakvog updatea.
Moj kompjuter inace pati od hronicnog restartovanja ali nakon instalacije service pack 3 primecujem da se jako retko restartuje. Mozda jednom dnevno a pre je najmanje 5 puta dnevno. Primetio sam u jednoj video igri da se ponekad desi da komande sa tastature pocnu da kasne dok mis reaguje normalno. To se nikad pre nije desavalo. Mozda je to zbog neke razlike sa SP3 a mozda je slucajno. [ MilanRS @ 26.09.2008. 01:36 ] @
Imam Windows XP SP1 i hteo bih da pređem na SP3 jer neke programe ne mogu instalisati sa SP1.
Čitao sam nekoliko tema ali mi nešto nije jasno. Ako radim upgrade/update sa SP1 na SP3 da li će mi se išta izbrisati sa C diska gde mi je windows OS i hoće li ostati programi koje imam ili će sve pasti pa moram ponovo install? Koji fajl treba da skinem za to? U onoj velikoj temi sam vidio da ima više linkova pa ne znam šta je dobro za moj problem. Hvala unapred. [ Ivek33 @ 26.09.2008. 08:29 ] @
Citat: MilanRS: Ako radim upgrade/update sa SP1 na SP3 da li će mi se išta izbrisati sa C diska ............Koji fajl treba da skinem za to?. Uz to imaš i system restore pa možeš vratiti na prethodno stanje. Skini jednu od ovih datoteka i sprži je na CD pa instaliraj s njega. ( 544 MB i 316 MB ) Ja sam to odradio sam ovom manjom ![]() http://www.microsoft.com/downl...e22559d164e&DisplayLang=en http://www.microsoft.com/downl...e1555d4f3d4&DisplayLang=en [ plavigor @ 26.09.2008. 08:42 ] @
Milane, kada bi update bio destruktivan po podatke niko ga ne bi ni koristio pa samim tim ne bi ni postojao. Slobodno pokreni proces nadogradnje, to ima uticaja samo na Windows, a ne na aplikacije i podatke. Istina, uvek postoji šansa (ali zaista minimalna) da nešto pođe naopako pa se stoga uvek i preporučuje prvo izrada rezervnih kopija bitnih podataka.
Što se tiče fajla koji treba da skineš, brzim pregledom Microsoftovog sajta nisam našao odgovor. Uključi automatsko ažuriranje pa će ti on sam ponuditi šta sve treba skinuti. Svojevremeno, kada se SP3 pojavio bio je vidno dostupan na sajtu pod imenom WindowsXP-KB936929-SP3-x86-ENU.exe. Edit: Dok sam pisao odgovor Ivek33 je već poslao svoj. Vidim, svodi se na isto... [ MilanRS @ 26.09.2008. 18:11 ] @
Hvala vam za odgovore. Skidam ovaj manji fajl pa ću sutra odraditi prelaz na SP3. Nadam se da će sve proći kako treba. Hvala.
[ Catch 22 @ 26.09.2008. 18:46 ] @
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|