[ Bata @ 26.07.2008. 17:00 ] @
Znate na koji mislim, "pokretni svet" ...

koliko je on verodostojna predstava beogradskog tržišta mobilnih telefona ?


da li je pametno pouzdati se u informacije sa tog sajta kad je u pitanju potraga za
odgovarajućim modelom ?

nisam u situaciji da naručim željeni model iz inostranstva, a mnogi telefoni, sudeći po informaciji sa
pomenutog sajta, ne postoje u ponudi na našem tržištu.
[ X Files @ 26.07.2008. 17:16 ] @
Ukratko, sve od informacija sto tamo vidis - zapises, pozoves (imas telefone), proveris, rezervises.
[ Catch 22 @ 26.07.2008. 19:41 ] @
Moja lična iskustva su prilično loša...
Dva puta mi se desilo da nakon telefonskog razgovora sa prodavnicom zapucam 70km do Beograda da bi mi tamo rekli da "trenutno nemaju taj model, ali da im verovatno stiže sledećeg ponedeljka"... ili da zateknem jedini primerak u radnji, vidno korišćen, sa life timerom koji to i potvrđuje, a objašnjenje je "telefon jeste nov, samo smo ga mi ovde u radnji koristili za primanje poziva nismo nikog zvali" (!!!??????)
Bilo bi nepravedno da ne kažem da sam sa jednom prodavnicom, koja se tamo oglašava, uvek imao krajnje pozitivna iskustva (ali ne smem ovde da ih reklamiram)... za razliku od velikog broja ostalih.
Uobičajena je bila i priča sa cenom, kada bi ukapirali da sam specijalno doputovao u Bgd radi kupovine: "znate kako, na sajtu su navedene cene bez poreza..."
Sve u svemu nepouzdano (najblaža moguća kvalifikacija), eventualno može da posluži kao grubi orjentir.
Zanimljivo je da su pre godinu, dve dana u nekim prodavnicama proveravali ponude iz malih oglasa na internetu kada su vršili procenu vašeg telefona pri trgovini "staro - za novo", pa su neki ljudi znajući to prvo zatrpavali sajt oglasima za svoj telefon sa nerealno visokom cenom... (svašta se mangupi dosete !!!), navodno je u nekim slučajevima ovo i upalilo.
[ X Files @ 26.07.2008. 22:37 ] @
Jako je teško vršiti generalizaciju i izreći koliko je nešto pouzdano kada se tamo oglašavaju desetine, možda i stotine radnji.

Moja iskustva su recimo sasvim Ok. Organizovao sam do sada kupovinu evo vec 6 telefona koristeći Info sa pomenutog sajta. Uvek su cene bile one koje su označene, sa varijacijom koju unosi kurs dinara. Štaviše pazario sam N958GB za 50e jeftinije od cene koja je bila na sajtu jer sam se 'odrekao' originalne kutije.

Opet, pre nekolio dana su mi u jednoj radnji koja je inace u BG organizovali transport Samsunga D500 do ispostave u PO, sa lokacije iz PA (oni su jedino imali crnu boju). Postarinu nisam platio, sve je bilo u njihovoj reziji.

Da ne pominjem da su svi telefoni u PO skuplji za otprilike 10e-15e nego u BG.
[ anon157690 @ 05.08.2008. 20:58 ] @
U suštini na kraju se sve svede na pitanje novca, više novca - manji rizik i vice versa, ne samo rizik pronalaženja dotičnog modela u izabranoj radnji već i pronalaženje ispravnog/nekorišćenog/originalnog aparata sa punom garancijom. Moji su utisci 50/50 negde imaju ali nije ta cena, negde nemaju a jeste ta cena, ... Zato sam ja lepo okrenuo nokijin sajt pronašao tu ko prodaje 6120cl, izabrao onog što je najjeftiniji i sad samo čekam 10-ti da legne plata i da organizujem shoping. Razlika između prvog ponuđača na listi kada je ovaj telefon u pitanju i jednog od onih poslednjih na listi me neće izaći više od 20-30€ tako da to smatram OK iznosom za kupovinu manjeg rizika, sigurnog servisa/garancije itd...