[ mbursac @ 27.07.2008. 11:52 ] @
| Pretrazujem vec sat vremena i ne mogu da pronadjem resenje za moj problem.
Umrezio sam 2 racunara (Winxp sp2 oba) crossover kablom i podesio mrezu. Oba vide jedan drugog i to radi bez problema.
Jedan racunar je na ISDN a potrebno je da i drugi preko ICS ide na internet. I to sam nekako namestio. Sad kad client racunar treba da ide na internet, otvori se browser ukuca se adresa, na server racunaru sa ISDN se odmah stvara konekcija i client je na internetu bez problema. Ali nemam nigde ikonice internet gateway, da mogu da vidim konekciju i da se diskonektujem. I ubih se da provalim sta je i ne mogu da nadjem. Moze li mi neko pomoci? |
[ plavigor @ 27.07.2008. 14:14 ] @
To bi trebalo da je sledeća opcija. Na računaru sa ISDN vezom udari desni klik na tu dial-up konekciju, pa Properties. Izaberi karticu Advanced i čekiraj opciju Allow other network users to control or disable the shared Internet connection. Inače, kada se omogućuje ICS ta opcija je podrazumevano čekirana. Kakvo je kod tebe stanje?
[ mbursac @ 27.07.2008. 15:09 ] @
Opcija je cekirana, probao sam i na racunaru sa obicnom modemskom konekcijom i isto se desava. sto znaci da nije bitan tip modemske konekcije.
[ miq357 @ 27.07.2008. 15:25 ] @
Pogledaj UPnP u helpu, tu bi trebalo da nađeš detaljno objašnjenje.
U Add or Remove Programs u Control Panel-u >> Add/Remove Windows Components >> U Components list, izaberi Details pod Networking Services. Tu proveri da je UPnP User Interface čekiran. Sem ovoga i u fajervolu moraš da dozvoliš upnp pod exceptions.
Ako se ne varam to bi trebalo da ti reši problem.
[ mbursac @ 27.07.2008. 17:29 ] @
UPnP chekiran, provereno probao sam i to ranije, cak sam i deinstalirao windowsow firewall nekako, tj. ne moze da se pokrene. A pre toga sam uradio te exceptionse. i opet nece.
Zanimljivo je da na starom laptopu to radi bez problema kao client. A verzija windowsa je bez service pack-ova, znaci klot win. I nema firewall.
znam da malo cudno zvuci, ali probao sam sve sto sam pronasao na internetu.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.