[ Bockyman @ 27.07.2008. 15:19 ] @
Ukratko,nedavno sam kupio ovaj simpatični telefončić u MT:S-u,koji osim FM radija (zbog kojeg sam ga i kupio),nema ništa drugo posebno. Kada sam stavio Telenor karticu u njega,potvrdila se moja pretpostavka da je telefon zaključan za MT:S mrežu (između ostalog ima i MT:S logo na njemu). Ali nisam dobio obaveštenje kao kod drugih zaklučanih telefona (npr. Samsung C130) da je pogrešna kartica,već mi je telefon zatražio da unesem šifru (a naslov,da ga nazovem podmenija, je Zaključavanje mreže). Kada sam uneo neki broj bez veze,dobio sao odgovor da je uneta pogrešna šifra i da mi je ostalo još 9 pokušaja. Ovo me navodi na pomisao da telefon ne mora softverski da se otključava i dekodira,već je to moguće prostim unošenjem (ispravne) šifre,koju ja naravno-ne znam. E,zato molim vas,dobre ljude,da ako neko zna gorenavedenu šifru da je podeli sa mnom,ili javno preko ovog foruma,ili ako je to na neki način nedozvoljeno,onda neka mi piše na PP. Pozdrav svima!
[ skymobile @ 29.07.2008. 00:13 ] @
Ta sifra nije univerzalna, za svaki tel je razlicita. Moze se dobiti od operatera, mada nisam siguran da MTS ima uslugu da ti uz novcanu naknadu kazu sifru za tvoj tel. Telefon se mora dekodirati da bi mogao da koristis druge kartice.
P.S. Ne unosi pogresne kodove, samo mozes napraviti stetu.
[ Bockyman @ 05.08.2008. 14:10 ] @
Ja sam mislio da postoji neka univerzalna šifra,kojom bih mogao da otključam telefon. Malo mi je čudno da za svaki telefon postoji posebna šifra,jer nije to telefon reda cene 200 i više evra... Ali,ostaje mi da ti verujem,i da odnesem telefon u servis na dekodiranje.Hvala i pozdrav!
[ svakaVamcast @ 05.08.2008. 17:44 ] @
Lose mislis,niti za jedan jedini telefon koji postoji,bio on vredan 5e ili 5.000e kod zakljucavanja nije isti,niti ijedan kod (mrezni,podmrezni......) !