[ zico54 @ 27.07.2008. 23:52 ] @
Imam dva racunara koji su spojeni preko AirLive AP 5460 kod kuce i idu zajedno na net preko WISP opcije. Kad upalim bilo koji od ova dva racunara ja sam automacki na netu( nista ne klikcem da bi se konektovao) Sad imam racunar na poslu i zeleo bi da i njega povezem na istu konekciju. Kupio bih za taj racunar neku jeftinu wireless kartu kao i antenu. Razmisljao sam i dosao do dve ideje, pa bi Vas molio da mi kazete da li je to izvodljivo: - Prva ideja. Da kloniram MAC adresu AP, da prepisem sva podesavanja, gadjam sa antenom provajderov AP i da pokusam da se konektujem sa ovim racunarom na poslu. Pitanje 1. Da li je ovo izvodljivo? Pitanje 2. Ako jeste, da li svi racunari mogu biti konektovani u isto vreme? Pitanje 3. Da li u tom slucaju provajder vidi dva korisnika? I da za prvu varijantu bih se snasao sa podesavanjima. - Druga ideja Da gadjam moj AP i da preko njega kreiram nekakvu virtualnu mrezu, koja bi bila konektovana na net. Pitanje 1. Da li je ovo izvodljivo? Pitanje 2. Ako jeste, da li moze da radi net na onom na poslu pod uslovom da su ova dva racunara koja su povezana na AP budu iskljucena? Za ovu varijantu bih molio upustvo gde, sta i kako. Napominjem da sam totalni duduk sto se tice mreze. |