[ Dragan BL @ 28.07.2008. 10:49 ] @
Interesuje me da li postoji nesto kao kod pravljenja WEB stranica SESSION za WPF.

Znaci problem je sljedeci.

User bi trebao da se uloguje na stranici za Login. Onda bi trebao nekako da registrujem SESSION i prebacim user-a na sljedecu stranicu. Tako ako user recimo dodje direktno na drugu stranicu u kojoj ima provjera za odredjenom SESSIOM i ako nema SESSION onda da ga vratim na login page gde ce ako postoji u DB da se kreira odgovarajuca SESSION itd. Kasnije te SESSION mogu da upotrebim za jos stvari, ma SESSION je vec jasna zasta sluzi i sta radi....

Nego da se vratim na pitanje. Mene sada interesuje posotji li ovakvo nesto u C# WPF? Ili kako se ovo rijesava u WPF-u xbap? Kako registrujem te stvari kada se user uloguje kako zapisujem, provjeravam podatke i sl.?

Hvala unaprijed.

P.S. Ako je nesto nejasno pojasnicu.
[ mmix @ 03.08.2008. 09:41 ] @
xbap nije web aplikacija i sam po sebi nema session, on je samo WPF aplikacija koja se isporucuje preko browsera, ali onog trenutka kad se ucita radi kao desktop aplikacija u prozoru browser-a. Da nisi mislio na silverlight?
[ Dragan BL @ 07.08.2008. 14:37 ] @
Ne nisam mislio na Silverlight. Znam da je Desktop i da korisit browser samo radi pokretanja aplikacije i da nema bas neke preterane veze sa browserom. No, nasao samo drugacije resenje za svoj problem. Hvala u svakom slucaju.

Resenje je: Imam jednu glavnu stranicu i mijenjam samo CONTENT od te stranice dok recimo MENI ostaje isti. USer klikce na MENI i dobija novi CONTENT (stranice). Tako da ce ovo sada raditi posao koji sam htio da radi kao SIGURNOST. User nece moci da pozove neku drugu stranicu jer teoretski ne postoje i vidi samo jednu stranicu koja ima "CHECK LOGIN". To je to ukratko.