[ boske22 @ 28.07.2008. 11:03 ] @
Pozdrav svim clanovima, molio bih vas za pomoc ako je ikako moguce!!! Naime, imam dve fizicki odvojene mreze na poslu(2 lokacije) koje hocu da povezem, tj da se nakacim na ovu drugu da bih mogao da administriram. Na net izlazim preko ADSL-a i jedna i druga mreza imaju staticke IP adrese i iz iste su klase 195.252.95.x.Obe LAN mreze su indenticne, i kod jedne i druge default gateway je mikrotik(192.168.1.1) koji je vezan na ADSL ruter.Oba LAN-a imaju isti opseg adresa 192.168.1.0/24. Problem je sledeci: Napravim VPN konekciju na mikrotiku preko pptp protokola(pptp_server, pptp_client),kreiram ppp secret user, podesim sve prema uputstvu od Mikrotika, i uspem da se sa mog kompa(Windows XP SP2) konektujem na VPN, prodje mi autentifikaciju ali ne vidi mi ni jedan racunar unutar tog LAN-a.Ne mogu da ping-ujem nista sem local address-e koju mi dodeli sam vpn server. U Firewall-u sam propustio portove za VPN i GRE, mada cim mi prolazi konekciju nije do toga.Verovatno je neki problem sa rutama koje moram da dodam ili oko NAT-a? Na tom mikrotiku na koji se kacim uradjena je masquerade gde je src.dest. 192.168.1.0/24. Molim vas ako se neko susreo sa tim problemom da mi pomogne, mnogo bi mi znacilo. U napred zahvalan... |