[ godja80 @ 28.07.2008. 13:34 ] @
Imam laptop Lenovo 3000 N200. U sebi ima S-video izlaz. Kad ga prikacim na TV preko cinca nece da prikaze sliku. Probao sam sve kombinacije EXT1 i EXT2 i nista, TV uopste ne reaguje. U podesavanjima za graficku nema nista sto moze da pomogne.
Da li postoji neki program za to ili nesto drugo pravi problem?
Pozdrav
[ d@do @ 28.07.2008. 15:19 ] @
Ne znam koja je graficka u pitanju ali je moguce da nemas kompletan softver instaliran. Nerijetko se desava da uz driver nije instaliran kompletan softver za graficku koji ukljucije kontrolu S-Video izlaza tj. softver na kome, izmedju ostalog, kontrolises na koje ces izlaze sliku slati.
Pozdrav
[ godja80 @ 28.07.2008. 16:08 ] @
Graficka je Mobile Intel 965 Express Chipset Family. Videcu u drajverima sta jos ima. Inace uz komp nisam dobio nikakve drajvere,vec sam ih skidao sa zvanicnog sajta.
[ Skandy @ 28.07.2008. 16:19 ] @
Pokusaj sledece: Kada povezes S izlaz sa TV-om, desni klik na desktop i onda na propertis graficke karte. U vecini slucajeva vec tada prepozna konekciju sa TV-om i automatski prilagodi rezoluciju i kroz par desitina sekundi mozes imati sliku na TV-u. Ako ne onda rucno podesi u: proprtis graficke karte/multiple displays/change display configuration/ select the display you would like to use.
[ godja80 @ 28.07.2008. 17:09 ] @
Probao sam ovo sa stelovanjem rezolucije,ali nista se ne desava. Kad zakacim TV i udjem u podesavanje graficke, ima opcija display's. Tu je stiklirano na single display. Za multiple display' s pise da drugi display treba da bude zakacen. On jeste zakacen ali ga izgleda komp ne prepoznaje. Probao sam i na TV-u drugog proizvodjaca i isto je. Ja licno mislim da je do kabla, jer sam na netu nasao da konekcija s-video na cinc mora da ima i neku sitnu elektroniku,sto ovaj moj kabal nema. Probacu i sa kombinacijom s-video na scart pa javljam kakav je rezultat.
[ eric.cantona @ 28.07.2008. 19:33 ] @
tamo gde nameštaš rezoluciju ima slika dva ekrana, probaj desni klik na ekran broj 2 i izaberi opciju attach
[ godja80 @ 28.07.2008. 21:33 ] @
Znam,znam. Sve sam ja to vec probao po ko zna koliko puta ali nista.Nisam uspeo danas da nadjem kabal s-video/scart pa da probam i to. Cak sam i drajvere ponovo skidao i ubacivao i nista.
[ godja80 @ 31.07.2008. 12:03 ] @
Meni i dalje ovo nece da sljaka.
Skidao sam i nove drajvere,instalirao sve sto ima od drajvera i nista. Komp jednostavno nece da prepozna TV (u opcijama za graficku je zatamnjena opcija multiple displays,i pise da ako hocu ovu opciju moram da prikacim TV-iako je on prikacen).
Jel postoji neki program,kao TV Tool, ali za laptop? Probao sam TV tool ali nece da radi na Intel grafickim karticama,vec samo Nvidia,Ati itd.
[ eric.cantona @ 31.07.2008. 12:26 ] @
ili nisi dobro namestio podešavanja ili je otišao izlaz na kompu.
[ godja80 @ 31.07.2008. 16:05 ] @
Nije ni jedno ni drugo,vec trece!
Naime,moj s-video kabal ima 7 pinova od kojih se za prenos slike koriste samo cetiri i to spoljasnja (dva plusa i dva minusa). Unimerom sam video da na cinch dolazi signal sa jednog od srednjih pinova koji se u ovom slucaju ne koriste. Prespojio sam mase i signale,nalemio na cinch i eto slike iz prve!
Nadam se da ce ovo nekome koristiti!
Pozdrav!!!
[ DesktopStefan @ 03.08.2008. 09:46 ] @
Prijatelju, i ja imam isti problem, ali nisam najbolje razumeo tvoj poslednji post (jer sam neznalica za elektroniku), pa bih ti bio zahvalan ako bi mogao da prilozis neko graficko resenje!
Hvala!