Citat:
cicko: Recimo da bi po mom nekom vidjenju linija za susenje i peletiranje trebalo da sadrzi sledece elemente:
1. Ulazni transporter (elevator)
2. Puzni izuzimac (izuzima masu iz ulaznog transportera i ubacuje je u pec)
3. Pec+Bubanj (rec je o rotopneumatskoj susari)
4. Veliki ventilator (stvara podpritisak u bubanj, preko velikog ciklona)
5. Veliki ciklon+pneumatska ustava (ciklon se nalazi na izlazu iz bubnja)
6. Elevator (transportuje masu od v.ciklona do cekicara)
7. Cekicar
8. Ventilator I+ciklon+ustava (za pneumatski transport mase od cekicara do peletirke (briketirke))
9. Vertikalni elevator (koficar)
10. Vibro sito (za odvajanje celi peleta i loma pelete)
11. Hladnjak za pelete+traka za izuzimanje celih peleta+puzni izuzimac za lomljenu peletu
12. Trakasti transporter za transport cele pelete do automatske vage
13. Ventilator II+ciklon+ustava (za strujanje vazduha u hladnjaku)
14. Ventilator III+ciklon+ustava (za transport lomljene pelete)
Odakle ti ova tehnoloska sema. Slikaj mi ovo ako proradi :-)))
opaske:
1. nadam se da je ulazni elevator sa vilama - a ne koficasti (nisi napomenuo)
2. puzni transporter za lucerku :-)))) zanimljivo. A narocito sto si stavio transportni uredjaj jedan za drugim. Stavi bar medkos, mozda ce i raditi. Ja bih svakako stavio traku
3. brate mili sta ce ti pneumatski transport u fabrici stocne hrane. To je za mlinove zakon (brasno) i to izbegni ako ikako mozes
4. stavi mesto trake (koja puni vagu) vibroizuzimac, mnogo lakse vaga upravlja njime nego trakom i mnogo se bolje podesava protok
5. kako preko vibrostola odvajas palete. Ja koristim ili sito ili jacu aspiraciju :-))) u vetrenom ormeru
ima ovde joj milion zasto ali da ne pricam bez crteza i sheme.
U zavisnosti od dispozicije opreme, potrebne dokumentacije (ne verujem da ces crtati paletirku), pa recimo oko 3 meseca za dobar projekat. Naravno moze i pre, samo ako si u toj oblasti
E, probacu da ti stavim attach lijie za paletiranje koju upravo radimo u Veterinarskom zavodu - Zemun, pa vidi kako treba izgledati
ako ces da ti posaljem i kako je to uradjeno u AgroMil-u ili nekoj drugoj fabrici, sisto da ne pogresis u samoj postavci opreme. No, kako bi se drugacije ucili ako ne na greskama :-)