[ kokolo2305 @ 30.07.2008. 06:10 ] @
Pozdrav
imam accessovu bazu gdje preko fdelphijeve forme upisujem podatke u bazu..E sad..na toj formi imam checkbox polja preko koje korisnik ili ga cekira ili ne..Kako sada da vrijednost polja u bazi koje je deklarisano kao yes/no na qreportu ispisem tako da mi ne pise True ili False nego da pise na nacin na koji ja zelim..pokusao sam na qreportu na dogadjaju BeforePrint da uradim ovo...
Code:

if adotable1['Flk']=True then 
  qrlabel11.Caption:='DA'  else
  qrlabel11.Caption:='NE';

medjutim za sve vrijednosti mi izbacuje "DA"...pokusao sam to kombinovati sa else..if..begin.. medjutim nije moglo..imali neko ideju?
[ Miloš Baić @ 30.07.2008. 07:46 ] @
Da li QuickReport ima mogućnost koršćenja formula u svojim kontrolama!?! Kod koji si naveo, proveri, da li koristiš za svaki slog koji se generiše u QR!?!
[ kokolo2305 @ 31.07.2008. 22:13 ] @
Na koji nacin kontrolisati da li se koristi za svaki slog koji se generiše u QR!?!
[ savkic @ 01.08.2008. 01:04 ] @
> Kako sada da vrijednost polja u bazi koje je deklarisano kao yes/no na qreportu ispisem tako da mi ne pise True ili False nego da pise na
> nacin na koji ja zelim..pokusao sam na qreportu na dogadjaju BeforePrint da uradim ovo...

Koristi TQRDBText koji ćeš povezati sa TFieldom iz dataseta i gde ćeš handlovati OnGetText event:

Code:

procedure TForm1.BooleanFieldGetText(Sender: TField; var Text: String; DisplayText: Boolean);
begin
  if Sender.AsBoolean then
    Text := 'Da'
  else
    Text := 'Ne';
end;
[ kokolo2305 @ 01.08.2008. 14:17 ] @
Ali komponenta TQRDBText ima samo OnPrint event?! Kako to izvesti?
[ savkic @ 01.08.2008. 18:51 ] @
OnGetText je event handler TField klase dakle polja iz dataseta na koji si povezao TQRDBText.
[ badam @ 05.08.2008. 09:03 ] @
Problem je verovatno to što si kod stavio na BeforePrint od reporta tako da se kod izvrsi samo jednom i dobiješ vrednost polja za prvi record. Pokušaj na BeforePrint od Detail banda.

btw, savkicev savet je na mestu, samo sam hteo da te rešim dileme 'Zašto ovo ne radi?'. Nadam se da sam u pravu.
Možeš postaviti QRExpression kao što je Miloš predložio.