[ rick_hunter @ 01.08.2008. 18:56 ] @
| Koristim CodeGear RAD Studio Delphi 2007 i imam problema sa upisivanjem naših slova u labelu (umesto Č i Ć upisuje C).
Dali je moguće da još uvek nisu sredili UTF-8 ili ja nemogu da pronađem gde se to uključuje? |
[ dekys @ 01.08.2008. 20:32 ] @
Dali si podesio Regional Option - NonUnicode na serbian lat?
[ savkic @ 01.08.2008. 23:16 ] @
> Koristim CodeGear RAD Studio Delphi 2007 i imam problema sa upisivanjem naših slova u labelu (umesto Č i Ć upisuje C).
> Dali je moguće da još uvek nisu sredili UTF-8 ili ja nemogu da pronađem gde se to uključuje?
Delphi (a i Windows) kontrole ne koriste UTF8, već ANSI uz podešavanje charseta ili unicode kontrole.
Ti sada imaš dva rešenja, prvo je upotreba standardnih kontrola i odabir fonta sa latiničnom podrškom (npr. Arial, Tahoma...) i podešavanje
charseta (EASTEUROPEAN_CHARSET). Druga varijanta ti je upotreba koristiti full unicode kontrola poput TNT i ElPack.
[ viking13 @ 01.09.2008. 13:25 ] @
Citat:
rick_hunter: Koristim CodeGear RAD Studio Delphi 2007 i imam problema sa upisivanjem naših slova u labelu (umesto Č i Ć upisuje C).
Dali je moguće da još uvek nisu sredili UTF-8 ili ja nemogu da pronađem gde se to uključuje?
D2009 ima kompletnu built in UNICODE podršku.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.