[ hajduk7 @ 02.08.2008. 09:28 ] @
| Na kompu imam virus koji pravi foldere gde stigne, to radi sve dok je uklucen u procesi. Ja pronadjem taj fajl iskljucim ga lepo iz task menadzer i obrisem taj fajl ali kad otvorim folder tamo gde se on nalazi komp se automatski izloguje i kad se ulogujem taj fajl se ponovo kreira. Kako da resim ovaj problem? |
[ X Files @ 02.08.2008. 09:39 ] @
Prvi način je da pokreneš svoj AV na mašini.
Drugi način (ako prvi zakaže) je da zakačiš svoj HD (kao sekundarni) na neki drugi PC i sa njega očistiš svoj disk. Ako je AV dobar rešiće te problema.
Treći način je da pokreneš mašinu u nekom Command prompt modu i ručno obrišeš te fajlove i foldere koje si identifikovao.
Dalje, treba da identifikuješ odakle ide autostart tog malwarea:
(registry)
HKLM > Software > Microsoft > Windows > CurrentVersion > Run
HKCU > Software > Microsoft > Windows > CurrentVersion > Run
(Proveri i RunOnce, cak i tu moze da se smesti autostart i da se stalno obnavlja)
(Windows)
Startup folder.
... i da obrišeš tu stavku.
[ hajduk7 @ 02.08.2008. 10:37 ] @
OK hvala ti na odgovoru kad probam ovo javi cu ti za rezultate
[ hajduk7 @ 07.08.2008. 08:13 ] @
@X Files
Probao sam sve ovo sto si mi reko ali nisam uspeo da resim problem. Rec j o fajlu explorer.exe koji se nalazi na lokaciji c:\documents and settings\Administrator\application data\ a kad otvorim task manager mnogi fajlovi koji po default-u treba da budu pokrenuti pokrenuti su vise puta. Znaci da pojasnim fajl lass.exe je dvaput pokrenut explorer.exe i da ih nabrajam sad
[ kristi1 @ 07.08.2008. 08:55 ] @
@hajduk7
Skini HijackThis
http://www.filehippo.com/download_hijackthis/ smesti ga u poseban folder i promeni mu ime xxx.exe, klikni na prvi tab odozgo i posle postavi log ovde.
[ raptor-001 @ 07.08.2008. 11:18 ] @
Pokusaj iz safe moda kreirati novi acount, a sve ostale obrisi. Potom skeniraj sa kasperskim
Ako to ne uspije u safe modu pokreni hijackthis, skeniraj i log okaci ovdje
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.