[ owim @ 04.08.2008. 07:09 ] @
Imam tri SE telefona, svi vezani za posao i jako bi mi bilo zgodno da na uho stavim jednu Bluetooth handsfree slušalicu sa mikrofonom, ali tako da RADI PARALELNO sa sva tri moja SE moba. Da li je to moguće?

Nikad nisam koristio BT handsfree, kapiram da bih upario BT handsfree sa sva tri telefona, i kako koji mob zazvoni, hteo bih da mi se svi pozivi prebaciju na BT handsfree. Da li je to moguće? Idealno ako ne moram ništa da pritisnem, već podesim automatsko javljanje.

1. Da li je nešto tako moguće?
2. Ako da, koji problemi mogu da se jave?
3. Neki savet, ako pogrešno razmišljam?
4. Koji BT handsfree (u srednjoj/malo višoj klasi) savetujete? Mora li da bude SE, ili može i trećeg proizvođača (Logitec). Koliko je to $, okvirno? :)

Unapred veliko hvala!

(ako ovoj temi nije mesto ovde, ljubazno molim moderatora da je premesti)

[Ovu poruku je menjao owim dana 04.08.2008. u 14:36 GMT+1]
[ Catch 22 @ 05.08.2008. 00:25 ] @
^ Ideja je zanimljiva, ali koliko znam tako nešto nije moguće pošto se, kako si i sam rekao, vrši "uparivanje" pre upotrebe. Svaki telefon ima svoju jedinstvenu adresu, a mislim da slušalica može biti "uparena" samo sa jednim istovremeno... (nisam lično ovo probao u praksi, ali misli da nije moguće!??)
[ owim @ 05.08.2008. 11:43 ] @
To su mi odgovorili i prodavci telefona koje sam nasumično zvao. Moja logika je ova: ako moj SE telefon podržava do 5 BT simultanih konekcija, zašto to ne bi i BT handsfree slušalica? Očigledno nije tako u praksi, niko mi nije potvrdio da je uspeo, a par ljudi rekli da su pokušavali i da nije išlo.

(Moj SE mob uparen je da prepoznaje nekoliko uređaja. Uvek je povezan BT vezom sa PC-em. Ako nešto šaljem na taj već konektovani mob tada s drugog moba, on otvara novu BT konekciju i pita da li prihvatam, ne prekidaći vezu s PC-em. I to je stari model telefona.)

Imam 2 moba koja jednako često zvone, i želeo bih sa jednim handsfree-em da "pokrijem" javljanje na oba. Da li je ikako moguće? Anyone?
[ Catch 22 @ 06.08.2008. 01:10 ] @
Citat:
owim: (Moj SE mob uparen je da prepoznaje nekoliko uređaja. Uvek je povezan BT vezom sa PC-em. Ako nešto šaljem na taj već konektovani mob tada s drugog moba, on otvara novu BT konekciju i pita da li prihvatam, ne prekidaći vezu s PC-em.

To je uredu, ali i to funkcioniše samo između dva uparena uređaja u istom trenutku. Mislim da nije moguće istovremeno poslati fajl na više uparenih uređaja, jer uvek sa liste aktivnih moraš da odabereš jedan, pa onda ponavljaš pojedinačni postupak za svaki sledeći...
[ owim @ 07.08.2008. 06:25 ] @
I to je u redu, jer ja bih telefonirao samo sa jednim mobom preko BT handsfree-a U JEDNOM TRENUTKU.

Ako zvoni trenutno neupareni mob, onda moram standardno da se javim. Da li je moguce kada se javim da poziv koji je u toku prebacim na BT handsfree? To bi takodje pomoglo!