[ Lyrijan @ 07.08.2008. 20:15 ] @
Pozdrav svima. Imam jedan problem, koji ne mogu da reshim. U Ilustratoru CS3 kad na neki objekat stavim Filter/Stylize/Drop Shadow - tamo sad dobijem razne parametre za velicinu i oblik te senke. I to sve radi ok, to nije problem. Medjutim, kako cesto menjam te parametre za razne objekte, kako sad da vidim koje sam parametre stavio na neki prvi objekat? Zeleo bih da napravim jos jedan objekat za istom tom senkom (istim parametrima), ali ne mogu nigde da nadjem gde to da procitam.

U Photoshopu, samo jednostavno kliknem na dropshadow layer i tamo mogu da menjam i da vidim sta sam stavio. A kako to da uradim u Ilustratoru? I kad nadjem layer u ilustratoru bash taj pravi na kome se nalazi senka koju je napravio, opet sa tim layerom ne mogu nista da uradim.[ brm @ 08.08.2008. 03:21 ] @
U Illustratoru imash opciju/paletu "Appearance". Tu imash osobine nekog objekta na koji kliknesh kao npr. boju, otlune boju, transparenciju, drop shadow i bilo koji efekat primenjen na tom nekom objektu na koji si kliknuo. Samo klikci na te lejere u paleti "Apearance" i potom zeljeni lejer presvuci na neki drugi zelejni objekat i dobice iste osobine! Nema potrebe da "prepisujesh" brojeve i ruchno nameshtash identichnu poziciju reglera koje povlachish po nekim menijima i filterima.

Ako hocesh samo da neshto malo promenish neki parametar samo "dupli klik" na lejer u paleti "Appearance" i opcije se otvaraju kao u Photoshopu, kako si navikao.
[ Miqel @ 12.09.2008. 15:44 ] @
Sta ce ti drop shadow iz filter menija ? Imas potpuno editabilan drop shadow u efekts meniju i to vektorski, koji kasnije mozes da editujes dvoklikom u aperance paleti.
da mu podesis naknadno parametre.
Filter meni koristi photoshopove efekte koji kasnije nisu editabilni i nemaju preview tek samo mali screen u kome ti pokaze kako izgleda filter na delu objekta.
Tako da ako ti treba neki efekat na vektorskom objektu koristi EFECTS meni.