[ Dragan BL @ 08.08.2008. 14:50 ] @
Interesuje me da li postoji nekakav tutorijal, knjiga, tj. malo detaljnije objasnjeno kako da se ubaci WinForms u WPF preko WindowsFormsHost.

Meni je trebalo DataGridView, ContextMenuStrip, BindingNavigator i nekako samo to uspio da ubacim, ali mi treba nesto gde je to objasnjeno i za ostale stvari koje WPF ne podrzava, a imaju u WinForms-ima.

Na ovom linku je fino objasnjeno sta WPF podrzava, a sta ne:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms750559(VS.85).aspx

Zato mi treba ta knjiga, dokument ili tutorijal u kom je objasnjeno kako se ubacuju komponente koje WPF ne podrzava.

Takodje me interesuje da li je moguce kombinovati te elemenet.

Npr. uzmem DataGridView iz WinForms i na njega vezem zamjenu (WinForms -> ContextMenuStrip) WPF -> ContextMenu.

Je li to moguce? Takodje ako ima neki primjer za to.

Nadam se da sam bio jasan. :)
[ mmix @ 09.08.2008. 11:00 ] @
Nazalost, to sto hoces mislim da ne moze, za umetanje WPF sadrzaja u Wimforms kontrolu koristi se ElementHost ali on moze da se umetne samo u vizuelne kontejnere kao sto je Panel, ne moze se koristiti za ubacivanje WPF context menija u context meni winforms kontrole. Ono sto npr mozes da uradis kao workaround je da hvatas desni klik i da na njega prikazes wpf meni.

Iskreno, ja kad sam se baktao sa WindowsFormsHost to uglavnom nije licilo ni na sta, a na kraju se svodi na to da ti i nije specijalno neophodan. Ako ces ozbiljno da radis WPF, treba da investiras malo para u neku 3rd party biblioteku WPF kontrola koja ce ti nadomestiti ono sto nedostaje, a bar si posle siguran da ce se te kontrole ponasati u skladu sa WPF filozofijom.
[ Dragan BL @ 11.08.2008. 08:09 ] @
Sta je "3rd party biblioteku" i gde to mogu da nadjem? Sta mislis pod tim investiram? Moze li malo vise objasnjenja o tome?

Hvala ti na odgovoru. :)
[ mmix @ 11.08.2008. 10:04 ] @

Ako hoces da investiras onda na primer NetAdvantage for WPF - $795, njihova grid kontrola je za sada najbolja koju sam video.

Imas ih jos dosta u razvoju za koje mozes da nadjes besplatne Trials, googlaj malo za "WPF Controls".[ IvanBeograd @ 12.08.2008. 14:34 ] @
Ja mislim da moze to da se uradi,davno sam bio video takav primer,...
Svaka komponenta moze da se iz WinForms-a ubaci u wpf,samo sto se tice ContextMenu-ja i jos par komponenti,tu ima mali problem,...,valjda ce ga resiti
pogledaj linkove,meni su pomogli:
Code:

http://forums.msdn.microsoft.c...f-d799-43b6-bc00-f5e3a9f2b98d/
http://evgenya.wordpress.com/category/wpf/

Pozzz
[ mmix @ 12.08.2008. 15:01 ] @
Prva varijanta moze, uz neke izuzetke, jer sve vizuelne kontrole u WPF-u (ukljucujuci context meni) imaju client podrucje u koje mozes da umetnes WindowsFormsHost, medjutim mislim da obrnuto ne vazi, WinForms contekst meni nema gde da primi ElementHost pa ni ne mozes da ga generises kroz XAML. Jedino moze neki workaround sa RClick eventom kao sto je i opisano u drugom linku.
[ Dusan Kondic @ 05.08.2009. 09:12 ] @
Kombinovanje WPF i Windows Forms kontrola je lepo objašnjeno u knjizi "Pro WPF in C# 2008".
Moja preporuka za one koji žele da osavremene ili zamene postojeće Windows Forms aplikacije WPF-om
je da se kreira nova WPF aplikacija koja će se dodati postojećoj putem reference, pa da se
form po form menja novim window-ima WPF-a.
[ logic_rabbit @ 05.08.2009. 20:56 ] @
Citat:
Meni je trebalo DataGridView, ContextMenuStrip, BindingNavigator i nekako samo to uspio da ubacim, ali mi treba nesto gde je to objasnjeno i za ostale stvari koje WPF ne podrzava, a imaju u WinForms-ima.


Mislim da treba da zaboravis Windows Forms. Te sve stvari ili postoje ili se drugacije koriste u WPF-u. Jednostavno malo bolje zasuci rukave i nadji novi nacin kako se to radi u WPF-u.
[ Shadowed @ 06.08.2009. 11:10 ] @
Hm, pa, eto ja sam imao problem sa PropertyGrid-om. Ne postoji ugradjen, ako koristim WindowsFormsHost iz nekog razloga CPU zauzece ode na 100% i ne moze se raditi. Ostaje mi ili da kompletno pravim kompletnu kontrolu ili da je kupim. Koliko mi je poznato, ne postoji neki novi nacin za to u wpf-u :)
[ logic_rabbit @ 06.08.2009. 13:55 ] @
Prije svega sam mislio na ovo sto je on naveo
Citat:
DataGridView, ContextMenuStrip, BindingNavigator

Nema potrebe koristiti Windows Forms zbog toga.
Vecina bitnijih kontrola postoji za WPF koje ili dodju odmah u Visual Studiju ili se naknadno instaliraju kroz WPF Toolkit sa Codeplexa.
Recimo DataGrid postoji u WPF Toolkitu. ContextMenu ima u WPF. Kad koristite WPF podrazumjevani nacin rada sa podacima su objekti znaci ObservableCollection sto znaci da funkcionalnosti BindingNavigatora veoma lako mozete dobiti.

PropertyGrid kontola ne postoji.Jedino da je pravis sam ili da uzmes besplatnu kontrolu sa Codeplexa http://www.codeplex.com/wpg.

[ Shadowed @ 06.08.2009. 14:09 ] @
Citat:
logic_rabbit: Prije svega sam mislio na ovo sto je on naveo

OK, sad se razumemo :)

Citat:
logic_rabbit: Nema potrebe koristiti Windows Forms zbog toga.
Vecina bitnijih kontrola postoji za WPF koje ili dodju odmah u Visual Studiju ili se naknadno instaliraju kroz WPF Toolkit sa Codeplexa.
Recimo DataGrid postoji u WPF Toolkitu. ContextMenu ima u WPF. Kad koristite WPF podrazumjevani nacin rada sa podacima su objekti znaci ObservableCollection sto znaci da funkcionalnosti BindingNavigatora veoma lako mozete dobiti.

Da, za pomenute stvari se slazem. Cak se moze bez ikakvog grid-a postici mnogo toga jer se custom items/list/... kontrole prave lako.

Citat:
logic_rabbit: PropertyGrid kontola ne postoji.Jedino da je pravis sam ili da uzmes besplatnu kontrolu sa Codeplexa http://www.codeplex.com/wpg.

Jeste malo offtopic, ali.. Mi smo na poslu uzeli Mindscape-ov PropertyGrid, najvise zbog suport-a koji je za svaku pohvalu. Probao sam pomenuti sa Codeplex-a i Mindscape-ov, ovaj drugi mi je delovao bolji + support, tako da ako nekom treba, preporucujem njih.
[ Dusan Kondic @ 30.08.2009. 17:20 ] @
Jedina kontrola iz Windows Forms-a koju sam do sada upotrebio u WPF-u
preko WindowsFormsHost kontrole je ReportViewer u kojoj prikazujem razne izveštaje.
Moguće je i za to napraviti sopstvenu WPF kontrolu preko DocumentPaginator-a,
ali za to neću imati vremena u skorijoj budućnosti.