[ armikova @ 10.08.2008. 00:34 ] @
| Konaćno sam doćekao iz ŠVABIJE da mi stigne MODUL ZA PODIZANJE 4 PROZORA!
Međutim postoje neke nedoumice! (slika)
1. Ne znam koji mu je ovo vrag i gdje se spaja THE WIRE OF CENTRAL LOCK INPOUT (volta=?)
2.ne znam šta se spaja na ovo CONNECT TO ACC-ON (vjerovatno - pol s alarma)
3. na alarmu imam opciju (- pol) koji služi za ovaj modul samo ne znam gdje se spaja

U naprijed HVALA!! |
[ Zeljko07 @ 10.08.2008. 16:39 ] @
Kao prvo poruka za modelatore ovu temu bi trebalo prebaciti u rubriku "auto-elektronika"
1.pavu zicu treba da spojis sa izlazom koji daje alarm tj.conform izlaz ako ga alarm ima.On traje od 15-28 sec zavisno od alarma i daje negativan izlaz kada se alarm ukljucuje i sluzi da se veze za conform modul(to je to sto si dobio iz svabije) koji podigne przore koji su na vozilu ostali otvoreni.
2.ACC-ON je kontakt +15 tj. zica koja dobija +12 volti kada se daje kontakt kljucem.Najlakse ces je naci u blizine kontakt brave jer odatle i dolazi.
3. verovatno je to zica iz 1. pitanja.
Mali saveti:
Tamo gde su ti nacrtane makaze treba da nadjes za svaki prozor posebno zicu koja kad se prozori podizu ima +12 volti.
Pink,oranz,braon i belu zicu obrati paznju vezujes prema prozoru i one imaju svaka osigurace jer tu kada modul proradi tj. dobije conform signal pojavi se +12 volti.Zutu,sivu,zelenu i plavu vezujes prema prekidacima postojecem na vozilu.Ako zamenis mesta doci ce do iskakanja osiguraca.
Crvenu zicu 12v power moja je preporuka da dovedes direkto sa akumulatora bar 4mm2 preseka, jer u momentu podizanja svaki prozor vuce od 7-10 ampera zavisi od vozila.
Pozdrav i sa srecom !!!
Zeljko
[ armikova @ 13.08.2008. 22:55 ] @
Dakle, ako kome može pomoći
SVE U OVOJ TEMI JE TAĆNO; JER OSOBNO SAM SPOJIO MODUL I STVARNO JE EKSTRA. PRATITE SAMO ISKUSTVA KOJE JE ŽELJKO NAPISAO.
SVAKA ĆAST ŽELJKO!!!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.