[ pepsiredstar @ 10.08.2008. 09:04 ] @
Pozdrav svima! Pocetnik sam u radu sa Access-om, pa me interesuje nekoliko stvari ako mozete da mi pomognete, bio bih vam veoma zahvalan. 1.Pravim bazu za menjacnicu, pa me zanima na koji nacin mogu automatski da prebacim stanje novca iz jednog dana u drugi, Forma sef ima dva polja sifra_sefa i datum_azuriranja i jednu podformu koja ima pored ova dva kao FK isledeca polja, pocetno_stanje, novo_stanje, promet_otkup, promet_prodaja, profit, rashod, broj novcanica, itd. Napravio sam VB kod koji mi automatski racuna neka polja. Meni treba da mi kada unesem tekuci datum prebaci sadrzaj sefa iz prethodnog dana, kao i da novo stanje iz prethodnog dana, postavi kao pocetno stanje za tekuci dan. 2.Isto tako imam formu za unos kursne liste koja radi odlicno, Napravio sam je od Query-ija iz dve tabele, i pri dodavanju kursa radi odlicno. Elem, problem nastaje onda kada unosim kurs za valute koje imaju apoen od 100. (na primer 100 Japanskih Jena vredi 46 dinara). Za valute koje kao osnovni apoen imaju 1 unos ide dobro. To mi je bitno jer kasnije kada pravim nalog treba da mi se ucita jedinicni kurs. Forma ima sledeca polja: sifra_kursne_liste, sifra_valute, sifra_kursa, sifra_apoena, sifra_transakcije (kupovni, prodajni, srednji...), aktivno, datum, kurs bez provizije, provizija, kurs sa provizijom. Ja u nalogu kao kurs citam polje kurs sa provizijom. Da li treba dodati jos neko polje koje bi sluzilo koa jedinicni kurs, posto u bazi tj. u tablicama treba da ostane da 100 japanaca vredi 46 dinara. Pomagajte! |